Hrnková čokoládová bábovka s polevou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,3
      hrnek mléko
    • 0,8
      hrnek hořká čokoláda nastrouhaná
    • 0,5
      hrnek máslo
    • 1,3
      hrnek cukr
    • 1,3
      hrnek mouka
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 0,3
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
  • čokoládová poleva:
    • 1
      hrnek hořká čokoláda nastrouhaná
    • 0,5
      hrnek smetana ke šlehání

Dekadentní chuť hořké čokolády se smetanovou hořkou polevou dělá z obyčejného moučníku elegantní a delikátní dezert.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte troubu na 170 ° C. Na mírném ohni ohřejte v kastrůlku mléko, jakmile se začne vařit, sundejte ze sporáku a vmíchejte máslo, čokoládu a cukr. Míchejte, dokud se nerozpustí a vše společně nepropojí. Odstavte stranou. Připravte si máslem vymazanou a kakaovým práškem vysypanou formu.
2
V misce smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl a dejte stranou. Ochlazenou čokoládu přelijte do další mísy a přimíchejte postupně vejce. Pomalu přidejte moukovou směs a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
V misce smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl a dejte stranou. Ochlazenou čokoládu přelijte do další mísy a přimíchejte postupně vejce. Pomalu přidejte moukovou směs a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte.
4
Pro přípravu polevy vložte nastrouhanou či na kousky nalámanou čokoládu do žáruvzdorné mísy a ve vodní lázni ji nechte rozpustit. Přelijte do kastrůlku, přidejte smetanu, promíchejte, přikryjte a na 5 minut odstavte stranou. Poté opět promíchejte dohladka a rozmažte na vychladnutou bábovku.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

Kategorie: Dezerty Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.