Hrnečková bábovka s bílou čokoládou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2,5
      hrnek mouka
    • 2,5
      lžička prášek do pečiva
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1
      hrnek rozpuštěné máslo
    • 1,5
      hrnek cukr
    • 0,5
      lžička vanilkový extrakt
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,8
      hrnek bílá čokoláda jemně nasekaná

Bábovku s kousky jemné bílé čokolády si zamilujete. Podávejte jí nejlépe s malinami a šlehačkou.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte troubu na 170 ° C. Ve střední misce prosejte spolu mouku, prášek do pečiva a sůl a dejte stranou. V menším kastrůlku rozehřejte máslo, přidejte cukr a vanilku a za stálého míchání povařte asi 2 minuty.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Poté odstavte a po jednom přidávejte vejce, vždy dobře rozmíchejte. Vlijte do mísy se sypkými surovinami a opět promíchejte dohladka.
3
Pak přilijte mléko a znovu dobře zamíchejte. Nakonec přisypejte nasekanou čokoládu a naposledy opatrně promíchejte.
4
Nalijte do připravené moukou vysypané formy a pečte 55-60 minut. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut odstát. Opatrně vyklopte. Těsně před podáváním posypte moučkovým cukrem a nazdobte čerstvými malinami.

RADA: VIDEO, jak udělat domácí Míša řezy

Kategorie: Dezerty Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.