Tvarohovojablečná bábovka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 160
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • moučkový cukr na zasypání
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 200
      g hrubá mouka
    • 500
      g měkký tvaroh polotučný
    • citron šťáva a kůra
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 4
      ks sníh z bílku
    • 4
      ks žloutky
    • 220
      g třtinový cukr
  • Náplň
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • citronová šťáva 1/2 z citronu
    • 2
      ks jablka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hluboké míse vyšlehejte máslo se žloutky, cukr a citronovou kůru do světlé pěny. Přidejte tvaroh a citronovou šťávu. Do druhé mísy prosejte mouku, přidejte prášek do pečiva a špetku soli. Sypkou směs vmíchejte do tvarohové.
2
Z bílků vyšlehejte tuhý lesklý sníh, přidejte vanilkový cukr a zlehka zašlehejte. Poté jej přimíchejte opatrně do těsta. Oloupaná a na kostičky nakrájená jablka pokapaná citronem promíchejte se lžící hrubé mouky. Zlehka vmíchejte do těsta. Těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy.
3
Pečte v předehřáté troubě při 175 °C dozlatova, asi 55–60 minut. Nechte vychladnout ve formě, asi 20 minut, poté vyklopte a zasypte moučkovým cukrem. Milované bábovky mohou být překvapivě svěží díky ovoci a citrusové kůře.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.