Chlebová bábovka s rozmarýnem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 70
      ml olivový olej
    • 2
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      kostka droždí
    • 300
      ml vlažná voda cca 300ml, prilevame podle potreby
  • Napln
    • 200
      g uzeniny dle vyberu
    • 100
      g zelené olivy vypeckovane
    • rozmarýn cerstvy, minimalne 3 snitky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, vejce, olej, cukr, sůl, rozdrobené kvasnice (nemusíme zadělávat kvásek) smícháme dohromady, přiléváme vlažnou vodu podle potřeby a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě minimálně hodinu.
2
Olivy nakrájíme na kolečka, vybranou uzeninu na kousky. Z větviček rozmarýnu otrháme všechny jehličky a nakrájíme na drobno (rozmarýnem nešetříme). Připravíme si bábovkovou formu (velkou - těsto hodně nakyne), kterou vymažeme a vysypeme strouhankou. Do vykynutého těsta přimícháme uzeninu, olivy a rozmarýn (s trpělivostí - těsto je trochu tuhé), uzenina a olivy musí mít pokojovou teplotu, vytvarujeme podlouhlý válec, který dáme do formy tak, aby se oba konce dotýkaly a necháme znovu kynout cca 2 hodiny (pokud nemáme velkou formu, můžeme těsto vytvarovat do kruhu a dát jej na normalní plech). Po vykynutí upečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30 - 40 minut. Podáváme vlažné i studené. Vůně rozmarýnu nás omámí...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    19. 3. 2011 14:55

    Ivo, díky za odpověď. Už se těším na vyzkoušení. I.

  • pippiva
    pippiva |

    19. 3. 2011 12:04

    ...Tedy upresnim. Italsky salam,ktery je podobny uheraku. :-)

  • pippiva
    pippiva |

    19. 3. 2011 12:01

    Pani Ivano, muzete pouzit jakykoliv trvanlivy salam, muzete pouzit sunku, anglickou slaninu, lovecky salam... Ja jsem pouzila uherak, zalezi na Vas, co vyberete. :-) Zdravim.Iva

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    19. 3. 2011 11:45

    nějak mi "j" ve slově jste vypadlo. Omlouvám se.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    19. 3. 2011 11:44

    Chlebová bábovka vypadá velmi lákavě. Mohla by ste mi, prosím, poradit, jaká uzenina by byla nejlepší? Nemám vůbec představu, co použít. Díky. Zdravím. Ivana