Hlíva v těstíčku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků
    • hlíva ústřičná
    • koření dle chuti
    • hladká mouka
    • olej na smažení
  • Těstíčko:
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob) nebo hladká mouka 1,5 -
    • koření dle chuti
    • sůl
    • česnek
    • sýr
    • mletá paprika nebo uzená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kloboučky hlívy očistíme, posypeme kořením do listů dle chuti nebo potřeme rozetřeným česnekem. Osolíme, pokud nemáme koření s obsahem soli. Poté obalíme v mouce.
2
Těstíčko si umícháme v mističce z vajíčka a solamylu (hladké mouky) dle hustoty, přidáme koření, které máme rádi, nebo česnek a bylinky, případně jemně nastrouhaný sýr a osolíme. Přidat můžeme i jednu nebo dvě lžíce piva, vína nebo sodovky.
3
V těstíčku namáčíme hlívu, tu ihned smažíme v rozpáleném oleji dozlatova a odkládáme na ubrousek osušit od přebytečného oleje.
4
Podáváme s bramborovou přílohou.

Komentáře k receptu

  • vladucha
    vladucha |

    1. 11. 2016 18:47

    Naprosto perfektní, moc jsme si pochutnali, lepší než řízek :-P

  • Lucka
    Lucka |

    3. 3. 2016 20:58

    Dnes jsem dělala k obědu a je rychlé a dobré.Lucka :-)

  • Jana Soukalová
    Jana Soukalová |

    30. 1. 2016 15:08

    místo koření a česneku jsem potírala hlívu česnekovou pastou a bylo to dokonalý, kam se hrabe maso