Hlíva s pohankou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g pohanka
    • vývar
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • 300
      g hlíva ústřičná cca
    • koření dle chuti: grilovací, houbové... nebo paprika, pepř. sušený česnek...
    • olej
    • solamyl (bramborový škrob) nebo hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pohanku propláchneme, zalijeme vývarem asi centimetr nad pohanku a dle návodu uvaříme cca 12 minut doměkka společně s nastrouhaným nebo nasekaným česnekem. Vařit můžeme i kratší dobu a necháme jí pak pod poklicí v teple dojít.
2
Hlívu pokrájíme na nudličky, posypeme kořením nebo kořenící směsí, zaprášíme solamylem či hladkou moukou a v nepřilnavé pánvi s rozpáleným olejem za stálého míchání v ne příliš vysoké vrstvě zprudka osmažíme na zlatavé škvarečky, které po osmažení osolíme a vmícháme do hotové uvařené pohanky.
3
Podávat můžeme například jako přílohu k volskému oku, přírodnímu plátku nebo samostatně jako bezmasý pokrm a před podáváním můžeme na talíři dozdobit nasekanými čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu

  • Nikita
    Nikita |

    28. 4. 2017 21:14

    Zkouším pohanku prvně tak nevím jak ma chutnat ;-) dala jsem jeste cuketu k hliívě a misto mouky hrašku a chutná mě to :) Rýchlé zdravé a dobre :-\

  • Nikita
    Nikita |

    28. 4. 2017 21:14

    Zkouším pohanku prvně tak nevím jak ma chutnat ;-) dala jsem jeste cuketu k hliívě a misto mouky hrašku a chutná mě to :) Rýchlé zdravé a dobre :-\

 
 

Další doporučené recepty: