Hlíva s rýží

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g hlíva ústřičná cca
    • 350
      g rýže 300 -
    • sůl
    • drcený kmín
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 2
      ks cibule
    • olej nebo máslo
    • 50
      g špek nebo uzená slanina
    • česnek dle chuti
    • bylinky čerstvé, dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Po uvaření jí smícháme s dušenou hlívou, kterou si připravíme následně:
2
Na oleji nebo másle a jemně pokrájeném špeku si necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli, na kterou poté přidáme nejprve zprudka osmažit na plátky pokrájenou hlívu. Pak oheň ztlumíme, hlívu zaklopíme a dusíme doměkka za občasného promíchání a odpaření přebytečné tekutiny. V polovině dušení přidáme k hlívě nastrouhaný česnek a koření dle chuti.
3
Nakonec dosolíme dle chuti a podáváme dozdobené bylinkami buď jako přílohu nebo jako hlavní chod se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.
4
Pokud chceme mít bezmasý vegetariánský pokrm, přidáme o maličko více oleje a vynecháme špek.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • iva
    iva |

    23. 11. 2016 20:13

    No to byla mnˇamina,co udělala mamina,Dle vašeho receptu ,příště se zas nacpu. :-*

  • Jarmila
    Jarmila |

    23. 11. 2016 16:40

    Skvělé! Hlíva je u nás jako doma :)

  • Vávrová
    Vávrová |

    29. 10. 2016 15:26

    Vynikající úsporný recept na čas i peníze, vřele ho doporučuji, protože u nás se osvědčil hned na poprvé.

  • Vávrová
    Vávrová |

    29. 10. 2016 15:26

    Vynikající úsporný recept na čas i peníze, vřele ho doporučuji, protože u nás se osvědčil hned na poprvé.

  • Marie Adamová
    Marie Adamová |

    5. 4. 2016 19:00

    Skvělý recept. Velmi jednoduchý a velice chutný. Děkuji za něj, určitě ho budu opakovat.