• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Hmota Marshmallow - nahradí marcipán
    Napište svůj komentář k receptu

    Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 10
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Hmota Marshmallow - nahradí marcipán
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • marsmallow Bonbony JoJo
      • citronová šťáva
      • moučkový cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Celý sáček bonbónů vysypeme na talíř, přidáme 3 lžíce citrónové šťávy a vložíme do mikrovlnky na plný výkon zhruba na 30 vteřin, zkrátka než se roztopí.
    2
    Po vyjmutí začneme přidávat moučkový cukr (ze začátku to chce pevné nervy, protože se hodně lepí, ale výsledek stojí za to), dokud se nevytvoří vláčné těsto, které je pružné a bezvadně nahradí marcipánovou hmotu.Tvoříme dle fantazie - růžičky, postavičky atd. Potahujeme dorty...
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Marshmallow Muffiny

    Marshmallow Muffiny

    Potahovací hmota

    Potahovací hmota

    Marcipánová hmota falešná (varna)

    Marcipánová hmota falešná (varna)

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Niki V. | 11. 6. 2014 20:02

      Všechny potahovky se mají dávat na máslový krém( ať už jíškový, s pudinkem nebo jen s cukrem), dají-li se na krém s tvarohem, jogurtem nebo zakysanou smetanou - potečou jak psala Zuza. Když chcete odlehčený dort, dejte odlehčený krém jen mezi korpusy, ale potom celý dort potřete poctivě máslovým krémem a nic "téct" nebude. Dělám tak vždy a dort mně vydrží v lednici i několik dní beze změny. :-)

    • Veronika
      Veronika | 22. 3. 2014 09:10

      Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dává se pod tuto hmotu krém..? V komentářích tady čtu, že se nemá ráda s ničím tekutým.. :/

    • Maruš
      Maruš | 13. 11. 2013 19:19

      Ahoj, tak podle mých zkušeností, vím, že si udělala stejnou chybu jako já na začátku, takhle hmota se totiž nemá ráda s čímkoli tekutým, mě se stalo, že jsem dort potřela marmeládou a do druhého dme se mi skoro roztekla potahovací hmota, no hrůza, takže podle mých zkušeností to chce hlavně sucho a chlad a taky raději to nepotahovat moc dopředu, hmota vydrží i chvíli v lednici (přijde mi to však zbytečné, když je připravená během chvilky), jsme přece všechny šikovné a rozválet těsto netrvá tak dlouho, takže by to mělo jít i těsně před předáním ;-)

    • Zuza
      Zuza | 17. 10. 2013 23:22

      Hmotu jsem zkoušela poprvé z jojo bonbonů, dělala jsem růžičky, srdíčka a super, dneska jsem dělala dort a koupila jsem bílé marshmallow od harribo a hmota byla moc pěkná, krásně se válela i potahovala, dort vypadal moc hezky, sice mi přišlo, že na tom krému to trošku jakoby teče, ale po pár hodinách se na něm začaly dělat bubliny a přijde mi, že jich je čímdál tím víc, dort mám zítra večer předávat, tak se hrozím toho, jak bude vypadat, nevíte někdo čím to může být? Podle rad z internetu jsem růžičky a další přilepovala alkoholem (rumem). Nevím, jestli ji ještě někdy použiju.

    • Olizka
      Olizka | 13. 9. 2013 13:08

      Muzu se zeptat, jak je to s mnozstvim? kolik toho mam z jednoho balicku bonbonu? potrebuju potáhnout vetsi dort a ozdobit. Dekuji za odpoved

    • Donatella349 | 29. 5. 2013 13:11

      a ked som ten fondán robila aby sa podobal skutocnemu tak som tam pridala ar kvapiek mandlovej esencie a malo to chut a v vonu skutocneho mandloveho fondanu :-)

    • Lenka
      Lenka | 18. 5. 2012 18:00

      Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se s touto hmotou dá pracovat stejně, jako s marcipánem (dělat figurky, potahovat dort)a zda je chutná dobře. Předem děkuji za odpověď :-)

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 10. 10. 2007 17:55

      Na to zpracovávání mám pár "vychytávek": 1. misku, v které budeme bonbony nahřívat, předem vymazat olejem 2. namastit i vařečku 3. po rozehřátí bonbónů přidávat do misky cukr moučku a vařečkou zpracovávat 4. až poměrně tuhou hmotu přendat na pocukrovaný vál a dál zpracovávat ručně - podsypávat cukrem až do požadované hustoty hmotyKdyž ztuhne, dá se taky dobře povolit v MVT na 4 - 5 vteřin - raději vícekrát míň vteřin než to přehnat a spálit!!!S.

    • Michaela Houšková
      Michaela Houšková | 9. 10. 2007 13:43

      Když jsem dělala dort viz.výše,ozdůbky jsem si dělala zhruba 14 dní předem a vydržely mi v nádobě asi měsíc ( pak jsem je upotřebila dále).

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 16. 9. 2007 23:08

      Hmota z marshmellow má stejnou trvanlivost jako bonbóny - tedy za předpokladu, že tam přidáš jen cukr, který je také trvanlivý. Takže koukni na sáček od těch bonbónů a budeš vědět přesnou dobu trvanlivosti. Skladovat se tato hmota může jen tak bez lednice, pouze dobře zabalená ve foli

    • Anonym
      Anonym | 16. 9. 2007 15:32

      Dá se již hotová hmota nějak uskladnit a na jak dlouho?

    • mia
      mia | 30. 8. 2007 09:11

      hezkýý, to je nápad panečku,hned mě napadlo, že to bude zábava pro díťátka,až se bude zdobit cukroví..co vše lidi nevymyslí,já zírám;-)

    • Lucie
      Lucie | 29. 8. 2007 11:08

      to je super nápad.. moc děkuji... V dortíkách mám celkem praxi dělám fotbalová hřiště, fotbalové dresy a taky hokejky třípatrové dorty a marcipán apod. kupuji... tak tohle vyzkouším vypadá to super

    • Lenka S
      Lenka S | 28. 8. 2007 12:02

      Z růžovo-žlutých bonbónů vznikne lososově růžová, mám vyzkoušeno, můžete se podívat: http://mamincinyrecepty.wz.cz/ruzne-dorty/lososovy-dortik

    • Ivana C.
      Ivana C. | 28. 8. 2007 07:45

      Taky doporučuju k inspiraci www.cukrovi.kvalitne.cz - vlevo v nabídce Galerie fotografií - tam určitě tuto hmotu využijete.

    • Michaela Houšková
      Michaela Houšková | 28. 8. 2007 06:52

      Skutečně nevadí,že jsou dvoubarevné-pokud mají barvu růžovo bílou,vznikne krásná starorůžová barvička..Jinak tuto hmotu jsem barvila i na zelený odstín ( lístečky ) a v pohodě..

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 27. 8. 2007 21:04

      Na tom Livingu jsou naprosto neuvěřitelné věci, ty ženský tam jsou moc šikovný!!!!!

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 26. 8. 2007 22:05

      Já jsem to zkoušela i z klasických gumových medvídku,které jsem pomlela a zapracovávala moučkový cukr,až vznikla hmota jako marcipánová.Bonbónky jsem roztřídila podle barev a bylo to.:o)

    • Anonym
      Anonym | 26. 8. 2007 21:29

      Mají i modré šmouly, také to z nich jde.

    • Anonym
      Anonym | 26. 8. 2007 21:11

      Koukněte se na Living, do volné diskuze - téma " inspirace na pečení dortů, děvčata z toho dělají úplné zázraky

    • Michaela Houšková
      Michaela Houšková | 25. 8. 2007 07:34

      Jani,já ji běžně barvím potravinářskýma barvama..problém žádný.

    • Marketa
      Marketa | 25. 8. 2007 03:00

      Tak bych rekla, ze recept je z USA, tady jsou Marshmallow bile. No asi budete mit trosku ruzovy marcipan :)

    • barča
      barča | 24. 8. 2007 18:36

      Také mě to zaujalo, že je růžový snad nevadí, pravá hmota má také různé barvy a příchutě, možná bych tam přidala pár kapek hořkomandlové tresti nebo pár strouhaných hořkých mandlí. Ale nápad je super.

    • Jana
      Jana | 24. 8. 2007 11:37

      U nás prodávají Marsmallow v různých gramážích, ale to není problém. Zajímalo by mě spíš jestli nevadí, žejsou bonbony dvoubarevné. Jinak je to dobrý nápad.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Marsmallow Moučkový cukr
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Salát z mozzarelly a rajčat

    Salát z mozzarelly a rajčat

    Bramborový salát s okurkou

    Bramborový salát s okurkou

    Buchta s jablky a kysanou smetanou

    Buchta s jablky a kysanou smetanou

    Majolkové houstičky

    Majolkové houstičky

    Ragú z divočáka na švestkách

    Ragú z divočáka na švestkách

    Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

    Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

    Jednoduché smetanové žampiony na špeku

    Jednoduché smetanové žampiony na špeku

    Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony

    Krémová omáčka s kuřecím masem a…

    Thajské žluté zeleninové kari

    Thajské žluté zeleninové kari

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    265
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    35
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    34
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    32
    Palačinky
    Palačinky
    32
    Řezy Raffaelo
    Řezy Raffaelo

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Ženy.cz Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Maminka.cz Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    Další doporučené recepty:

    Hlíva s přírodním masem - minutka
    Hlíva s přírodním masem - minutka
    Hlíva s rýží
    Hlíva s rýží
    Hlíva v těstíčku
    Hlíva v těstíčku
    Hnětynky
    Hnětynky
    Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
    Hnětynky - posvícenská specialita z…
    Hnízda s krémem
    Hnízda s krémem
    • Recepty.cz
    • Hmota Marshmallow - nahradí marcipán
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí