• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Zmrzlinové sendviče
    Napište svůj komentář k receptu

    Zmrzlinové sendviče

    autor: katka marsalkova
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zmrzlinové sendviče
    Zmrzlinové sendviče
    Zmrzlinové sendviče
    Zmrzlinové sendviče
    Zmrzlinové sendviče
    Zmrzlinové sendviče
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Tak trochu jiné sušenky - to jsou tyto kakaové sendviče proložené zmrzlinovou náplní. Hodí se do parných letních dní, budou je milovat vaše děti i hosté na párty. Zkrátka unikátní dezert pro všechny, kteří rádi mlsají.

    Suroviny

    12 porce
    • Na 12 sendvičů o rozměrech 7x7
      • 110
        g máslo
      • 0,25
        lžička sůl
      • 210
        g hladká mouka
      • 210
        ml mléko studené
      • 0,50
        balíček vanilkový cukr
      • 50
        g kakao
      • 0,50
        lžička jedlá soda
      • 170
        g cukr krupice
    • Náplň:
      • 700
        ml zmrzlina

    Postup přípravy receptu

    1
    Mřížku v troubě dejte na střední pozici. Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Plech s vyšším okrajem o rozměrech cca 45x32 cm vyložte pečicím papírem tak, aby papír pokryl i delší stěny. Mouku, kakao, sodu, vanilkový cukr a sůl spolu prosijte do mísy a promíchejte. V jiné míse zpěňte hodně změklé máslo s cukrem. Třete přibližně tři minuty, přidejte mléko, utřete dohromady a pak spojte se sypkou směsí. Těsto vlijte do plechu na pečící papír a rozetřete do rovna. Kus pečícího papíru stejné velikosti jako rozetřené těsto trochu potřete olejem a položte naolejovanou stranou na těsto. Vyrovnejte válečkem a pak papír sejměte. Pečte 10-12 minut, poté otestujte špejlí. Pokud je těsto hotové, nechte ho vychladnout.
    2
    Zatímco plát těsta chladne, na čistý plech položte křížem přes sebe dva velké kusy potravinové fólie. Vychladlé těsto uvolněte nožem a překlopte na prkénko. Stáhněte pečicí papír a rozkrojte základ sendviče napříč přesně na polovinu. Jednu půlku dejte horní stranou dolů na fólii. Zmrzlinu vyndejte z mrazáku a nakrájejte na plátky. Šikovné je, celý kelímek rozstřihnout a zmrzlinu vyndat na prkénko. Zmrzlina musí být hodně zmražená, pokud je to nutné, nechte ji nakrájenou na talíři a dejte ji znovu zmrazit. Kousky zmrzliny vedle sebe klaďte tak, aby vznikly minimální mezery. Pak zmrzlinu, pokud možno, jemně, ale rovnoměrně rozetřete špachtlí, nejlépe gumovou. Anebo na studenou hmotu položte fólii a roztlačte ji rukama. Před dalším krokem fólii samozřejmě odstraňte. Pak přikryjte zmrzlinu druhým plátem těsta a přimáčkněte tak, aby se rovnoměrně rozprostřela. Celé dílo obalte fólií a i s plechem dejte aspoň na čtyři hodiny do mrazáku a nechte ho tam až 2 dny.

    RADA: Jak na domácí zmrzlinu

    3
    >Vyndejte plech z mrazáku a naplněný plát přeneste na prkénko. Na uvolněný plech položte novou fólii a z dezertu sejměte horní vrstvu fólie (spodní můžete nechat). Pracujte rychle, budete potřebovat ostrý nůž. Plát rozkrájejte na pravidelné kostky a nůž mezi jednotlivými řezy vždy otřete. Už takto hotový dezert můžete podávat, nebo ho ještě můžete vylepšit tím, že ho obalíte v posekaných lískových, vlašských, pistáciových oříšcích, mandlích, kokosu, čokoládě apod. Takže pokud máte v kuchyni velké teplo a zmrzlina by začala tát, ukrojte zatím jen 1 pruh - kostky a zbytek dejte ještě do mrazáku. Posekané přísady na obalování dejte na mělký talíř a přitiskněte na ně dvě nebo všechny boční strany sendviče, aby se hezky zabořily do zmrzliny. Sendviče pak dejte na plechu znovu zmrazit a pak už můžete podávat s trochou šlehačky a ovocnou ozdobou.
    4
    Pokud si je chcete připravit předem, můžete. Po rozkrájení ale zabalte každý kousek zvlášť do potravinové fólie a uložte do mrazáku, vydrží tam až 14 dní, ale v ořeších apod. je obalujte až před podáváním.

    RADA: Domácí nanuky z ovoce

    5
    Je to super dobrý a nezvyklý dezert, kterým určitě ohromíte všechny návštěvy.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zmrzlinový pohár s griotkou

    Zmrzlinový pohár s griotkou

    Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou

    Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou

    Zmrzlinové sendviče

    Zmrzlinové sendviče

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Katka Škopková
      Katka Škopková | 4. 1. 2006 15:02

      Tak pak napište, jak se vám povedly

    • Jana z VM
      Jana z VM | 4. 1. 2006 13:47

      Perfektně popsaný postup se vším všudy, určitě vyzkouším, až bude slavnostní příležitost !! Musí to být pochoutka !!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Zákusky Krémy & pudingy & zmrzlina
    Moučníky Zákusky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Máslo Mléko Sůl Vanilkový cukr Zmrzlina

    Jak udělat piškot na dort

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Selské sendviče

    Selské sendviče

    Oběd z papiňáku

    Oběd z papiňáku

    Obalované koblížky

    Obalované koblížky

    Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

    Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

    Banánové muffiny

    Banánové muffiny

    Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

    Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

    Fitness jogurtový koláč nepečený

    Fitness jogurtový koláč nepečený

    Jihočeská kulajda od maminky

    Jihočeská kulajda od maminky

    Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

    Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Jak udělat piškot na dort

    Poslední sledované recepty

    30
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    28
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    24
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    23
    Míša řezy
    Míša řezy
    22
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…

    Sledujte nás

    AHA.cz TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    AHA.cz Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    AHA.cz Deník Aha! 17.4.2021

    Deník Aha! 17.4.2021

    Dáma.cz Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Dáma.cz Iveta Bartošová by slavila 55: Tragická ztráta lásky, milostné zvraty a sebevražda

    Iveta Bartošová by slavila 55: Tragická ztráta lásky, milostné zvraty a sebevražda

    Ženy.cz Nejlepší outfity slavných z 90. let: Které z nich byste klidně nosili i dnes?

    Nejlepší outfity slavných z 90. let: Které z nich byste klidně nosili i dnes?

    Maminka.cz Veronika Kašáková se bojí o syna. Několik týdnů po porodu mu diagnostikovali vzácnou metabolickou vadu

    Veronika Kašáková se bojí o syna. Několik týdnů po porodu mu diagnostikovali vzácnou metabolickou vadu

    Reflex.cz Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Další doporučené recepty:

    Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy
    Zmrzlina ze zeleného čaje s…
    Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem
    Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem
    Zmrzlinové sendviče
    Zmrzlinové sendviče
    Zmrzlinový pohár s griotkou
    Zmrzlinový pohár s griotkou
    Znamenitá bramborová polévka
    Znamenitá bramborová polévka
    Znojemská čočka
    Znojemská čočka
    • Recepty.cz
    • Zmrzlinové sendviče
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí