Znojemská čočka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přebranou čočku namočíme alespoň na 2 hodiny. Čočku scedíme a podlijeme studenou vodou (na prst nad čočku), osolíme a přidáme bobkový list. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku. Okurky nakrájíme na malé kostičky. Po změknutí čočku zalijeme smetanou, jíškou a vsypeme okurky. Za stálého míchání společně povaříme. Podáváme s vařeným uzeným masem, nebo sázeným vejcem, pečivem a salátem.

Komentáře k receptu

  • Wanda Kluzová
    Wanda Kluzová |

    2. 5. 2009 10:37

    I bez smetany výborné!

  • Josef Školník
    Josef Školník |

    19. 1. 2005 13:24

    Je to mňam

  • Mirka Marková
    Mirka Marková |

    10. 1. 2005 10:07

    Tak tuhle čočku jsem zkoušela a je moc dobrá, i se smetanou i bez.