• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Znojemská hovězí pečeně
    Napište svůj komentář k receptu

    Znojemská hovězí pečeně

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 38
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Znojemská hovězí pečeně
    Znojemská hovězí pečeně
    Znojemská hovězí pečeně
    Znojemská hovězí pečeně
    Znojemská hovězí pečeně
    Znojemská hovězí pečeně
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 800
        g hovězí maso
      • 60
        g slanina
      • sůl
      • pepř mletý
      • 2
        lžíce rostlinný olej
      • cibule
      • vývar
      • hladká mouka
      • nakládané okurky

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme poklicí a v předem vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme dalším vývarem, přeléváme vypečenou šťávou a občas obrátíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku, chvíli osmahneme, za stálého míchání ředíme vodou a dobře povaříme. Přecezenou šťávu dochutíme a ještě dobře povaříme s masem nakrájeným na plátky. Na talířích maso posypeme na plátky nebo na kostičky nakrájenou okurkou. Podáváme s brambory, rýží nebo houskovými knedlíky.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pardubická hovězí pečeně

    Pardubická hovězí pečeně

    Hovězí pečeně na divoko

    Hovězí pečeně na divoko

    Hovězí pečeně na červeném vínu

    Hovězí pečeně na červeném vínu

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • iw | 11. 10. 2017 21:12

      Výborné :-) Nakonec jsem do toho ještě nakrájela uvařená vajíčka, protože je máme rádi :) Ale určitě by bylo moc dobré i bez nich.

    • Laura
      Laura | 6. 10. 2016 12:13

      Terqora..jdi učit do školy. Tady je to o receptech, ne diskuzní kroužek, kde si budeme dokazovat, jací jsme geniusové. Tvými i Mírovo učitelskými kecy jsme opravdu všichni ohromeni..Skus přydat račy Ňejakej sfůj recept :-P

    • Laura
      Laura | 6. 10. 2016 12:13

      Terqora..jdi učit do školy. Tady je to o receptech, ne diskuzní kroužek, kde si budeme dokazovat, jací jsme geniusové. Tvými i Mírovo učitelskými kecy jsme opravdu všichni ohromeni..Skus přydat račy Ňejakej sfůj recept :-P

    • Tergora | 7. 2. 2016 10:01

      je to hovorový a tudíž nespisovný, ale hrubkama místo hrubkami není považováno za "hrubou chybu" :D to jen y/i, mně/mě a tyhle věci :-\

    • pepa
      pepa | 1. 2. 2016 12:17

      hrubkama??????? to není správné hrubkami ......................................

    • Pavla
      Pavla | 22. 6. 2014 10:25

      V receptu nikde neni, kdy se maji pridat okurky...

    • abygail | 5. 5. 2014 03:26

      Moc dobrá klasika. Zkusil sem se zeleninou, rýží i knedlíkem a pokaždé dávám 1. Jen bych rád podotknul, že jsem upekl vepřovou pečeni na kořenovce a ze špikování vynechal slaninu (což byla chyba), místo mouky použil krajíc chleba a málo naředil vodou, což je vidět na přiložených fotografiích. Určitě to nemělo tu pravou a nezaměnitelnou chuť "pravé hovězí pečeně", ale nám to chutnalo!

    • míreš
      míreš | 2. 5. 2014 17:35

      vynikající :-*

    • HelenaPa | 17. 12. 2013 11:28

      Znojemská je u nás oblíbená. Jen ten masox vynechávám.

    • Mira
      Mira | 30. 11. 2013 16:12

      Je zajímavé,kolik lidí sem píše s hrubkama... :'(

    • Engeor
      Engeor | 28. 4. 2013 14:00

      Dušení je pro tento pokrm tak typické, že se dostalo až do názvu: Znojemská hovězí PEČENĚ!

    • Petr
      Petr | 13. 2. 2013 08:31

      Slyšel si někdy o dušení v troubě?

    • pablo
      pablo | 2. 2. 2013 11:26

      No to je prave ten prusvih,ze uz i profi kuchari to ojebavaji. Jak znojemska, tak svickova jsou pecene proto, ze spravne se pecou. Jenze to je holt moc prace, ze? Ona svickova se ma dokonce nakladat predrm, ale ktery profik to dela? Udelejjte si nekdy neosizenou pecenou variantu a pochopite v cem je rozdil. Kuchar, ktery mi naserviruje znojemskou peceni, kteta se nepekla by zaslouzil nasrat do ruk a nepustit k vode. :-*

    • Petr
      Petr | 26. 8. 2012 12:18

      *většinou.

    • Bývalý učeň z Grand Hotelu Pupp
      Bývalý učeň z Grand Hotelu Pupp | 5. 4. 2012 12:14

      Nevím jak vy ale věčinou se Znojemská Hovězí pečeně Dusí a né peče. Do přecezené omáčky dáme na jemno nakrájené okurky a mírně provaříme.. :-D :-D :-D

    • Peta18
      Peta18 | 14. 10. 2011 01:36

      Dnes jsem to zkoušela prvně a opravdu chválím a děkuji za recept :-) Vynikající O:-)

    • Liiborekk | 1. 5. 2011 18:55

      výborný recept.Dávám za 1

    • gruza.pavel
      gruza.pavel | 27. 2. 2011 13:05

      Moc dobré, recept znam u nás se vařívá hodně i v restauracích. Dnes jsme si uvařili k obědu a moc jsme si pochutnali.

    • Jindriska
      Jindriska | 5. 11. 2010 08:56

      Kdyz je moso nechce zmeknout pridej trochu kypriciho prasku a nech 20min.varit amoso bude meke. :-[

    • recepty73
      recepty73 | 31. 10. 2010 12:32

      1*

    • recepty73
      recepty73 | 29. 10. 2010 23:05

      Tento recept tu je 2x-parkvil bez háčků a čárek :-(

    • Standa Jirásek
      Standa Jirásek | 9. 4. 2008 21:03

      Omáčka výborná, maso po třech hodinách ještě tuhé.

    • Ladi
      Ladi | 30. 1. 2008 21:08

      Rada bych se zeptala, pokud bych to chtela varit v tlakaci, jaky by byl postup? Nejdrive jen samotny maso a pak pridat zbytek nebo vsechno varit rovnou dohromady? Dekuju za radu :-)

    • david
      david | 5. 8. 2007 12:04

      je to víborny

    • ert sdf
      ert sdf | 5. 8. 2007 12:03

      je to kretenskej recept

    • Petr najman
      Petr najman | 5. 8. 2007 11:47

      musím říct že to nemam ještě hotoví ale zatim to vipadá výborně PETR 11let

    • Maruš
      Maruš | 30. 1. 2007 17:54

      Do znojemské pečeně okurky nahrubo nastrouhám,nebo nakrájím,chvíli orestuji na troše oleje a vkládám před koncem dohotovení do štávy a nechám chvíli provařit.K tomu máme rádi houskový knedlík.

    • monika horačkova
      monika horačkova | 3. 10. 2006 21:35

      i ja mohu potvrdit ze to bylo vinikajici

    • Hanka
      Hanka | 11. 4. 2006 13:31

      Musím potvrdit, že to bylo velmi dobré. Jako z restaurace. Udělala jsem k tomu šťouchané brambory s mrkví a hráškem, moc jsme si pochutnali!

    • Honza Proč?
      Honza Proč? | 13. 2. 2006 10:27

      Bylo to výborné a dá se říct, že se mi to i povedlo, protože si to pochvalovala celá rodina. Mňam...

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí maso Nakládané okurky Pepř mletý Rostlinný olej Slanina Sůl Vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Dušený květák babičky Schwarzové

    Dušený květák babičky Schwarzové

    Domácí vánočka

    Domácí vánočka

    Opékané pikantní bramborové plátky

    Opékané pikantní bramborové plátky

    Templářský dort tmavý

    Templářský dort tmavý

    Laskonky pravých Labužníků

    Laskonky pravých Labužníků

    Kořeněná panenka ve slanině

    Kořeněná panenka ve slanině

    Vepřové chipsy

    Vepřové chipsy

    Italské Tiramisu (Florencie)

    Italské Tiramisu (Florencie)

    Banánové placičky / palačinky

    Banánové placičky / palačinky

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    29
    Pastýřský koláč
    Pastýřský koláč
    26
    Pomerančové kuličky
    Pomerančové kuličky
    22
    Mimosa koktejl
    Mimosa koktejl
    21
    Knedle v hrnečku
    Knedle v hrnečku
    17
    Opilý Izidor - Lux
    Opilý Izidor - Lux

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    AHA.cz Deník Aha! 19.1.2021

    Deník Aha! 19.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Ženy.cz Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Maminka.cz Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Další doporučené recepty:

    Zmrzlinový pohár s griotkou
    Zmrzlinový pohár s griotkou
    Znamenitá bramborová polévka
    Znamenitá bramborová polévka
    Znojemská čočka
    Znojemská čočka
    Znojemská omáčka
    Znojemská omáčka
    Znojemské vepřové plátky
    Znojemské vepřové plátky
    Ztracená vejce se šunkou
    Ztracená vejce se šunkou
    • Recepty.cz
    • Znojemská hovězí pečeně
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí