• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Znojemská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Znojemská omáčka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 68
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 5
      ks nakládané okurky velké kusy
    • 2
      ks masox
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Na oleji spěníme cibulku. Mezitím nakrájime maso na kostičky, nakrájené maso vložíme na osmahlou cibuli a zalejeme 1,5 l vody, přidáme 3 rozkrojené okurky, masox, sůl a pepř. Dusíme, až je maso měkké.
2
Na závěr zahustíme záklechtkou. Po odstavení přidáme zbylé najemno nastrouhané okurky. Jako přílohu dušená rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nikola | 10. 7. 2016 20:25

    Vyhledavat to uz nebudu ... ...zkusila jsem, ale uz ne :) ;-) :-| <:-)

  • Ira | 25. 11. 2014 11:02

    To nevypadá jako omáčka :-D Spíš jako čína :-D No ingredience jsou pochybné, to jo. S masoxem, ať si vaří každý podle svého vědomí a svědomí, ale mimochodem - vařit s masoxem není umění, to umí každý ňouma. A navíc je to fakt nezdravé, kor pro děti. To by měl taky vědět každý, že i když je na obalu masoxu, že je bez přidaného glutamátu, tak ve skutečnosti tam ten glutamát je. To je jen past pro ty, co si neumějí dát dvě a dvě dohromady ;-)

  • Ira | 25. 11. 2014 11:01

    To nevypadá jako omáčka :-D Spíš jako čína :-D No ingredience jsou pochybné, to jo. S masoxem, ať si vaří každý podle svého vědomí a svědomí, ale mimochodem - vařit s masoxem není umění, to umí každý ňouma. A navíc je to fakt nezdravé, kor pro děti. To by měl taky vědět každý, že i když je na obalu masoxu, že je bez přidaného glutamátu, tak ve skutečnosti tam ten glutamát je. To je jen past pro ty, co si neumějí dát dvě a dvě dohromady ;-)

  • Kuch.pa | 7. 10. 2014 12:34

    Podle mého by se měli recepty, kde se zmíní o masoxu nebo bujónu mazat jinak další generace nebude bez těch to věcí umět vařit. A ohledně tohoto servru je tady málo kvalitních receptů radši si kupte kuchařky.

  • Simona | 2. 5. 2014 14:53

    Tahle omáčka nám moc chutná, ale u oleje tu bude nejspíš překlep a pokud jde o masox, at si každý vaří podle sebe, vždyt dneska se dá koupit i bez glutazolu.

  • TheKacabi
    TheKacabi | 23. 3. 2014 13:12

    kdybych se držela množství ingrediencí v receptu vyleze mi z toho možná to, co na obrázku - a to se na mě nezlobte, ale to není omáčka... a 2 masoxy?? kdybych se držela receptu, to bych si pěkně nadávala... okurky dáváme až na konec, aby se úplně nerozpadly... držela jsem se tipů bambule a tanadas (viz níže) a svojí mamky a byla to dobrota...

  • barbarons
    barbarons | 19. 3. 2014 18:51

    Supr recept. Já sice dala ty okurky nastrouhané všechny až pak ...a maso jsem měla na plátky, ale to už je každého věc. :-)

  • miroslav | 10. 2. 2014 14:56

    vyborna delame ji kazde pondělí :-D

  • DJ | 13. 12. 2013 21:06

    Ten obrázek vypadá jinak než ve skutečnosti.Moje mamka ji dělávala úplně jinak ta mamčina byla bílá. :-( :-)

  • Sandra | 30. 9. 2013 18:16

    Když jsem jí vařila poprvé tak jsem se obávala , ale dnes ji jdu dělat znovu , je opravdu výborná a muži moc chutnalo ;-) Děkuji za recept !

  • bambule | 17. 8. 2013 19:51

    Co je to za hnus recept? Český národ neumí vařit česká jídla. Maso solíme ještě na prkénku aby nám stihlo pojmout sůl, potom nemusíme solit tolik omáčku. Chcete li mít krásně hnědou omáčku, musíte pořádně do tmava osmahnout cibuli. To jsou základy vaření. Žádná věda. Na ten obrázek se nedá ani koukat :'(

  • Peta | 3. 7. 2013 12:41

    Masox se dává pro lepší chutˇ. :-D

  • Peťa | 3. 7. 2013 12:38

    Výborná 8-)

  • tanadas | 27. 2. 2013 13:32

    Cely decilitr oleje, dve kostky masoxu a jeste solit, pouzila jsem zdravy rozum a mela znojemskou omacku k jidlu. Recept se da pouzit jen jako hruba konstrukce a nesmi se hledet na uvedene mnozstvi.

  • Jolanka | 21. 2. 2013 11:40

    Výbornááá :-) <3 všem doporučuju:)

  • Lenka | 30. 11. 2012 14:50

    Moc dobrá omáčka ja tam ještě pridam kousek špeku a trochu hořčice :-)

  • Lucina | 17. 10. 2012 13:49

    Váš chlap bude nad míru spokojen,dávám nakonec i houby a na malé kostičky vajíčko na tvrdo...a je to super,s bramborem,rýži...kdo má co rád <:-) 8-)

  • katka | 6. 10. 2012 16:38

    strašně dobrá omáčka ale ještě tam přidávám trochu hořčite :-)

  • zdenca | 18. 9. 2012 12:42

    právě jsem ji uvařila a je výborná. :-))

  • jana | 14. 9. 2012 17:18

    omacka moc dobra

  • vera | 11. 9. 2012 15:54

    omáčka je výborna :-! <3 <3

  • Radek | 11. 7. 2012 10:32

    Zpenit cibuli, pridat maso a zalit vodou, osolit opeprit. Jak dlouho vam trvalo nez jste na to prisla?

  • Lenka | 28. 5. 2012 16:30

    vařím podobně maso bud hovězí nebo vepřove,přidám vařene vejce nožičku párku a plnotučnou hočici je to mnamka :-)

  • Monika | 14. 3. 2012 10:56

    Teď to jdu vařit :-), miluju jí, mamka jí vždycky dělávala, ale přidávala tam uvařené vajíčko a klobásu, tak to tam taky přidám. Super mňamka, už mám na to chuť, rychle na to, at už to je hotové :-)

  • Zagorka1 | 23. 2. 2012 09:44

    Skvělá moc doporučuji :)

  • Pohlreich | 21. 1. 2012 11:01

    Řiká ti(vám) něco Google ? :-D

  • Pohlreich | 21. 1. 2012 11:00

    Omáčka je strašně ale strašně GOOD <3 :-| :-| :-| <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) :-D :-D :-D

  • Jajulenas | 15. 1. 2012 14:48

    Minule jsem dělala s knedlíkem a také bez chyby.

  • Jajulenas | 15. 1. 2012 14:47

    Zkoušela jsem to před týdnem a dnes jsem musela opakovat, ale s rýží. Výborné a děkuji za recept.

  • 16aliyah | 18. 7. 2011 20:25

    Dlouho jsem ji nedělala, tak přijde k chuti :-D Maso dělám na plátky a na konec vše zakapu limetkou pro zjemnění chuti. Všem dobrou chuť přeji. Rebecca

  • Petanka | 11. 7. 2011 13:41

    Právě dodělávám, ale opravdu voní až ven :-) O:-)

  • cibulinecka | 9. 7. 2011 20:55

    FANTASTICKÉÉÉÉÉÉÉ

  • cibulinecka | 9. 7. 2011 20:54

    tak právě přicházím z kuchyně,kde to úžasně voní,dělám znojemskou omáčku přesně podle receptu.Už teď vím,že bude fantastická.Dávám ohromnou jedničku. :-) :-) <3 <3 <3 <3

  • Isabel.. | 15. 4. 2011 11:59

    ...........opravdu lahodnééé........... ;-) ;-) ;-) ...........vynikajííícííííííííííí.......... <3 <3 ........klasika.....

  • markéta | 7. 4. 2011 08:55

    dělám to s hovězího a okurky až nakonec ;-)

  • Alča | 24. 2. 2011 17:12

    Moc dobré a zkusila jsem tam přidat i tu horčici a super. Manžel si pochunal 8-)

  • Anna | 20. 11. 2010 09:40

    Ja když dělam znojemskou přidam ještě 1 vařene vejce a hořčici:)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 9. 11. 2010 10:53

    Rychlé a dobré :-)

  • akaschaa | 6. 11. 2010 12:13

    Držela jsem se receptu, jen jsem místo oleje dala špek a přidala i hořčici, jak někdo psal v komentářích. Omáčka byla skvělá

  • recepty73
    recepty73 | 19. 10. 2010 10:44

    Super,jednoduché,jen cibulku smažím společně s najemno pokrájeným špekem místo na oleji :-))

  • Ladia
    Ladia | 19. 10. 2010 08:58

    Výborná, rychlovka.

  • Petra | 18. 10. 2010 21:58

    taky pouzivam misto masoxu radeji horčici a po dovarení ještě nakraji do omacky natvrdo uvarena vajíčka :-*

  • Hanča | 17. 10. 2010 14:40

    Omáčka byla výtečná :-) Dělala jsem ji z hovězícho masa a opravdu neměla chybu. I manžel si pochutnal ;-) DOPORUČUJI.

  • Ladia - | 15. 9. 2010 14:52

    Naše oblíbená, dělávám i z kuřecího. Místo masoxu dávám velkou lžíci hořčice.

  • Veronika Lindner | 26. 5. 2010 17:42

    Dostal se ke me recept Znojemske platky.V podstate to ma stejnou bazi,ve znojemskych platkach se pridava do omacky jeste nadrobno nakrajeny kabanos a varena vejce.Tak ci tak,je to basta.

  • zdenka supolova | 17. 10. 2008 14:03

    Já ji dělám jen z vepřového,je dřív měkké a vůbec to neva.A nakonec se může přidat plnotučná hořčice,trochu,jen pro chutičku.

  • Kristyna Kadlecova | 17. 10. 2008 13:08

    Dělám ji již po druhé za krátkou dobu,neboť manžel prosí a ...prosí. Dávám nakonec po zahuštění ještě trochu laku z okurek a dávám jedna podtržená...

  • eliska herecova | 22. 7. 2008 17:42

    Bylo to moc dobré a chutnalo i manželovi, který je na jídla docela náročný. Okurky i maso jsem dala tak, jak je napsáno v receptu a nic jsem tím nezkazila.

  • Veronika Lindner | 29. 1. 2008 10:00

    Je to mnamka,manzelovi moc chutnalo.Udelala jsem to take z veproveho.Davam za jedna.

  • Jan Hrouda | 28. 1. 2008 07:47

    já jí dělám z hovězího, které po zatáhnutí masa uvařím v papiňáku,poté přidávámvše ostatní a ještě 2 vejce uvařené na tvrdo

  • Martina A. | 27. 1. 2008 12:37

    Já ráda vařím znojemku,dávám pár pokrajených okurek na začátku a zbatek dávm nakonec,má to lepší chut.

  • venyss | 26. 1. 2008 19:03

    Ve vepřovém masu problém nevidím...já jí dělám vždy z vepřového masa(naučila jsem se to již v začátcích mého vaření,manželovi to hovězí ani moc nejede..),je to mňamka...dělám také na kostičky, je to takové podle mě šťavnatější a většinou dělám do omáček maso na kostky...a jinak dělám z vepřového třeba i koprovku..je výborná! Okurky dávám také nakonec,aby nebyly rozvařené...

  • Jana Remková | 25. 1. 2008 09:04

    Nejsem autor receptu,ale myslím,že je v dnešní době jedno,z jakého je to masa.Hovězí je příšerně drahé,tak proč ne vepřové?Taky už jsem dělala svíčkovou z vepřového a nic jí nechybělo,naopak všem chutnala a byla jsem pochválená.Taky bych ale použila plátky masa,než kousky.A o okurce jsem se už zmínila,měla by tam jít až nakonec.Jana

  • Ludmila Mašková | 25. 1. 2008 07:29

    Znojemskou vařím také z hovězího, okurky přidávám až je maso měkké, zahušťuji jíškou, nakonec smetanu, omáčka je jemnější.

  • Ludmila Mašková | 25. 1. 2008 07:27

    Znojemskou vařím také z hovězího, okurky přidávám až je maso měkké, zahušťuji jíškou, nakonec smetanu, omáčka je jemnější.

  • Anonym | 25. 1. 2008 04:31

    Neměla by být znojemská z hovězího? A ty okurky snad äž když je maso hotové, ne? A to maso rozkrájené na kousky a zejména masox mi taky nesedí.

  • Jana Remková | 24. 1. 2008 12:01

    Moc dobré jídlo.Taky jsem maso dusila s okurkem,ale můj syn kuchař mi dal po prstech,když jsem pomáhala v kuchyni.Takže všechno tak,jak píšete,jen že ten okurek se má až nakonec orestovat na trošce oleje a přidat k omáčce.Chuť je pak výraznější.Dávám za 1 Jana

  • Lusinda | 22. 1. 2008 19:25

    Rozšlehaná voda s moukou na zahuštění.

  • Tomas Novotny | 22. 1. 2008 19:16

    prosím,co je záklechtka.dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Masox Nakládané okurky Rostlinný olej Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Marináda

Marináda

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Italská pomazánka

Italská pomazánka

Doporučujeme

35 minut
Salát s rozpečeným kozím sýrem

Salát s rozpečeným kozím sýrem

40 minut
Jarní salát s grapefruitem a avokádem

Jarní salát s grapefruitem a avokádem

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Rizoto s masem

Rizoto s masem

20 minut
Rybí karbanátky se salátem

Rybí karbanátky se salátem

30 minut
Jarní šakšuka

Jarní šakšuka

15 minut
Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

50 minut
Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Poslední sledované recepty

117
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
54
Snadné čokoládové muffiny
Snadné čokoládové muffiny
53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Míša řezy
Míša řezy
40
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

6 potravin proti jarní únavě? Tyhle vás proberou raz dva!
6 potravin proti jarní únavě? Tyhle vás proberou…
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec, štrachanda, kočičí štajryš nebo kuclíková polévka?
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec,…
Jarní alergie: Nahraďte drahé léky dobrým jídlem! Máme skvělé tipy, jak s alergií zatočit
Jarní alergie: Nahraďte drahé léky dobrým jídlem!…
Jak se vyrovnat se změnou času? Pomůže vám i správně zvolené jídlo
Jak se vyrovnat se změnou času? Pomůže vám i…
Medvědí česnek: Vše, co potřebujete vědět předtím, než utrhnete první list
Medvědí česnek: Vše, co potřebujete vědět předtím…
AHA.cz Bílá bez makeupu rozvířila vody: Co je to za bábu?

Bílá bez makeupu rozvířila vody: Co je to za bábu?

Mimibazar Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Dáma.cz ALENA (49): Klimakterium ničí můj nový vztah. Přítel z něj pomalu couvá

ALENA (49): Klimakterium ničí můj nový vztah. Přítel z něj pomalu couvá

Blesk pro ženy Jakub Prachař: Sara se mnou lásku k divočině nesdílí

Jakub Prachař: Sara se mnou lásku k divočině nesdílí

Ženy.cz Nějak to zvládnu. Proč občas kývneme na práci, kvůli které se hroutíme, a jak říct ne?

Nějak to zvládnu. Proč občas kývneme na práci, kvůli které se hroutíme, a jak říct ne?

Blesk.cz Duchovní otec Fantoma opery v slzách: Syn Andrewa Lloyda Webbera podlehl rakovině!

Duchovní otec Fantoma opery v slzách: Syn Andrewa Lloyda Webbera podlehl rakovině!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká milostné dobrodružství a komu hrozí výpověď?

Horoskop na další týden: Koho čeká milostné dobrodružství a komu hrozí výpověď?

Abecedazahrady Jak a čím ohraničit záhony v zahradě? Inspirujte se v galerii!

Jak a čím ohraničit záhony v zahradě? Inspirujte se v galerii!

Další doporučené recepty:

Znamenitá bramborová polévka
Znamenitá bramborová polévka
Znojemská čočka
Znojemská čočka
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně
Znojemské vepřové plátky
Znojemské vepřové plátky
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
Ztracené kuře
Ztracené kuře
  • Recepty.cz
  • Znojemská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí