Zelňáky z kysaného zelí se sýrem

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g kysané zelí okapané
    • 100
      g uzený sýr nebo Gouda...
    • 50
      g sušená šunka nebo dobře vyuzená slanina
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce smetana ke šlehání nebo na vaření
    • 3
      lžíce polohrubá mouka cca 70 gramů
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okapané zelí pokrájíme na kratší kousky, šunku nebo slaninu na drobno, sýr s česnekem nastrouháme na jemno. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu, dle chuti osolíme a opepříme a dobře promícháme. Přisypeme mouku dle potřeby, abychom vytvořili směs, která bude kompaktní a bude držet pohromadě při smažení.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
V nepřilnavé pánvi s troškou rozpáleného oleje smažíme malé placičky, které připravíme tak, že z připravené směsi odebíráme lžící hromádky, které na pánvi zploštíme na placičky. Smažíme z obou stran dozlatova a dokřupava. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
3
Placičky podáváme teplé jako hlavní chod, případně jako přílohu například k minutkám. Placičky jsou výborné i vychladlé, takže je můžeme podávat i jako chuťovku k pivu.

RADA: Jak si doma vyrobit kysané zelí do sklenice za zlomek ceny!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.