Zelňáky jihočeské

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: 2 000 kJ
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg kysané zelí
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      dl mléko
    • 2
      dl vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience zamícháme dohromady, až vznikne těsto, které se dá rozválet. Na hledké mouce pak válíme placky silné asi 3 mm, z nich vykrajujeme nožem nebo vykrajovátkem tvary, které chceme. Pokládáme na plech na pečící papír.
2
Já ještě syrové placičky potírám rozehřátým sádlem, ve kterém je najemno nakrájená ciobulka, dodá jim to lepší chuť.
3
Pak pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů, cca 15 minut, prostě dokud nebudou okraje nahnědlé.
4
Přeji dobrou chuť!
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kmín Kysané zelí Mléko Pepř mletý Sůl Vepřové sádlo

Komentáře k receptu

  • Pavel
    Pavel |

    18. 2. 2017 11:56

    Souhlasím. Tyhle nejsou Jihočeské!

  • Jirka
    Jirka |

    3. 1. 2017 07:00

    Chybí tam škvarky, bez nich to není ono.

  • Zdena
    Zdena |

    28. 2. 2013 18:02

    Už potřetí :-|

Poslední navštívené:

Abecední seznam: