• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Zelňačka tety Vandy
    Napište svůj komentář k receptu

    Zelňačka tety Vandy

    autor: Jana Hamalova
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 9
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zelňačka tety Vandy
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg uzené kosti 1-1.5kg
      • 1
        hrnek kysané zelí
      • 2
        ks cibule
      • 6
        ks brambory
      • tuk
      • bobkový list
      • nové koření
      • pepř celý
      • hladká mouka
      • mléko
      • tatra

    Postup přípravy receptu

    1
    Na olej nebo máslo dáme pokrájenou cibuli. Oloupeme brambory, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Necháme chviku dusit. Mezitím propereme zelí a pokrájíme na menší kousky. Přidáme k bramborám spolu s uzenými kostmi. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Vaříme tak dlouho, až jsou maso i brambory měkké. Po uvaření se kosti vyjmou, oberou a dají se zpět do polévky.
    2
    Do mléka se zamíchá hladká mouka a zavaří se do polévky. Na konec se přidá Tatra mléko. Už se nemusí vařit. Dochutí se podle potřeby s polévkovým kořením a solí.
    3
    Rozpis je na 6 l polévky, protože by měla vydržet 3 dny a každý den odebírat pouze na ohřátí. Čím je starší, tím je lepší. Pozor na kalorie.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kuře tety Vandy

    Kuře tety Vandy

    Zelňačka

    Zelňačka

    Zapekané těstoviny tety Luciany

    Zapekané těstoviny tety Luciany

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • ujthczaxo
      ujthczaxo | 2. 11. 2013 08:18

      apQKKm <a href="http://kbtqhwlrxkry.com/">kbtqhwlrxkry</a>, [url=http://uckelvryievk.com/]uckelvryievk[/url], [link=http://gdrjgsbejcmr.com/]gdrjgsbejcmr[/link], http://oktxdyoovfsp.com/

    • Michaela Havelková
      Michaela Havelková | 12. 12. 2008 12:10

      VENYSS....mohla by jsem se zeptat,jak zde maš uvedený typ na knedlíčky do zelňačky...tak to děláš z uvařených brambor nebo ze syrových?Z připravené směsi pak tvoříš knedlíčky a zaváříš rovnou v polévce?Předem děkuji

    • venyss venyss
      venyss venyss | 15. 9. 2008 10:58

      Já zas dělám do zelňačky knedlíčky z nastrouhaných brambor na jemno+vejce+hl.mouka+sůl.TAky mňamka

    • Anonym
      Anonym | 3. 7. 2007 20:27

      ÎŢÎýŇÁŵĚŘĘŻ»Ż»úеÉ豸ÓĐĎŢą«ËľÎ»ÓÚÖĐąúł¤Čý˝Çľ­ĽĂÇřÓňµÄą¤ŇµÖŘŐň----ÎŢÎý´şÉęľ­ĽĂÔ°ˇŁ×Ôą«ËľłÉÁ˘ŇÔŔ´Ł¬ÎŇĂÇһֱąŘע×ĹÉç»áµÄ˝ř˛˝ÓëĐčÇó٬ÖÂÁ¦ÓÚ°˛Č«Éú˛úşÍ˝ÚÔĽÄÜÔ´Ł¬Ćä˛úĆ·°üŔ¨<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=28.htm>şôÎü·§</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=29.htm>×č»đĆ÷</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com>ąýÂËĆ÷</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=34.htm>ĘÓľµ</a>ˇ˘ĎűÉůĆ÷ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=35.htm>ҺλĽĆ</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=32.htm>ĎűÉůĆ÷</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-id=339&classid=36.htm>żěËŮ˝ÓÍ·</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=33.htm>ľ˛Ě¬»ěşĎĆ÷</a>ˇ˘ąŢĹäĽţµČϵÁĐŁ¬ąă·şÓĂÓÚ»ŻŃ§ą¤łĚˇ˘Á¶ÓÍą¤łĚˇ˘·ĎĆř´¦Ŕíą¤łĚˇ˘´˘ÔËą¤łĚˇ˘ÉúÎďĆřĚĺşÍŔ¬»řĆřĚ幤łĚˇ˘Ë®´¦Ŕíą¤łĚˇ˘µÍÎÂą¤łĚµČˇŁ

    • Anonym
      Anonym | 20. 4. 2006 16:31

      Zaujal me napad pani Vernerove, knedlicky v zelnacce nemusi byt spatne. Mame radi huste a hutne polevky.

    • Irena Vernerová
      Irena Vernerová | 20. 4. 2006 00:00

      Já kromě nakrájené klobásy dávám ještě knedlíčky /strouhanka,sůl,vejce,muškátový květ/ a ty vždycky zmizí z hrnce jako první.V zelňačce prostě musí "stát lžíce",jinak to není ono.

    • Emilly
      Emilly | 8. 2. 2006 01:46

      Diky za recept! MNAM MNAM polevka-misto kosti jsem dala spicek a klobasu. Vsichni jsme mlaskali....:-)

    • Jana V.
      Jana V. | 28. 1. 2006 13:14

      Vyzkoušela jsem recept,místo uzených kostí,které jsem neměla při ruce,jsem použila uzenou klobásku.I tak byla polévka výborná.Příště to vyzkouším s uzenými kostmi.Dík za recept.

    • Di
      Di | 27. 1. 2006 11:25

      Tak ať ji paní Jano do too mrazáku raději nedávají. Brambory totiž změní konzistenci a už to není ono. Smetana se prý také nemá mrazit, nevím jak tatra mléko. Zbytečně by to takovou pochoutku zkazilo. Konečně je opravdu nejlepší, když se správně uleží.

    • Jana H.
      Jana H. | 27. 1. 2006 11:07

      Jsem moc ráda, že chutnala. Já jsem už dospěla k číslu 7 l. Mladí si vždycky odnesou, prý do mrázku, až bude nejhůř.Ale prý tam ještě nikdy nedošla. ještě jednou dík paní Terezko. Jana H.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 27. 1. 2006 07:05

      Nebola fajn, bola výborná. Ale rozhodne 3 dni nevydrží, pretože ostalo len na dne hrnca.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 26. 1. 2006 09:59

      Včera večer som uvarila, dnes sa bude jesť. Ale podľa ochutnania a vzhľadu je fajn.

    • Jana H.
      Jana H. | 2. 11. 2004 16:15

      Samozřejmě, že se maso vrátí do polévky a kosti do koše.Chybička se vloudila. Jinak dobrou chuť.

    • Pešek
      Pešek | 2. 11. 2004 06:46

      To že kosti se vyjmou oberou a vloží zpět do polévky znamená, že sníme maso a vratíme kosti ? raději bych obrala kosti maso dala do polévky a kosti vložila do koše ... jinak polévka je moc dobrá

    • antiqa
      antiqa | 30. 10. 2004 12:28

      Zrovna ji dělám, kráásně voní...mňam :)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky
    Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Kysané zelí Mléko Nové koření Pepř celý Tatra Tuk Uzené kosti
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bulharská pomazánka

    Bulharská pomazánka

    Kokosky se strouhankou

    Kokosky se strouhankou

    Medová ňadra na houbách

    Medová ňadra na houbách

    Bulharské řezy

    Bulharské řezy

    Tvarohovo jahodové knedlíky

    Tvarohovo jahodové knedlíky

    Marináda

    Marináda

    Kuře ,,MACO“

    Kuře ,,MACO“

    Barevné pomazánky - Brokolicová

    Barevné pomazánky - Brokolicová

    Fazolový guláš pro vegany

    Fazolový guláš pro vegany

    Doporučujeme

    120 minut
    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    45
    Milionářské řezy se slaným karamelem
    Milionářské řezy se…
    44
    Skvělý domácí kváskový chleba
    Skvělý domácí kváskový…
    36
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    31
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    23
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake

    Zajímavé články

    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Konec Jurinové na Nově! Vdovec šokuje o Borhyové a Železném

    Konec Jurinové na Nově! Vdovec šokuje o Borhyové a Železném

    AHA.cz Macháčková v šoku na WC! OSTUDA PRO ČESKO

    Macháčková v šoku na WC! OSTUDA PRO ČESKO

    AHA.cz Deník Aha! 18.1.2021

    Deník Aha! 18.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Ženy.cz Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Maminka.cz 25 vychytávek, které vám ulehčí život s dětmi a vy je možná neznáte

    25 vychytávek, které vám ulehčí život s dětmi a vy je možná neznáte

    Reflex.cz Držte si úroveň, zkuste být zdvořilá aneb Když se ministryni financí nelíbí kritika

    Držte si úroveň, zkuste být zdvořilá aneb Když se ministryni financí nelíbí kritika

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Další doporučené recepty:

    Zelňačka s paprikovým lalokem
    Zelňačka s paprikovým lalokem
    Zelňačka s rajčaty
    Zelňačka s rajčaty
    Zelňačka studentská
    Zelňačka studentská
    Zelňačka z uzených žeber
    Zelňačka z uzených žeber
    Zelňáky jihočeské
    Zelňáky jihočeské
    Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
    Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
    • Recepty.cz
    • Zelňačka tety Vandy
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí