Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g dětská krupice
    • 250
      g máslo
    • 250
      g cukr
    • 250
      g netučný tvaroh
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      ks citronová kůra
    • 4
      ks vejce
  • Nádivka
    • 250
      g tučný tvaroh
    • 1
      lžíce pudinkový prášek
    • 1
      ks vejce
    • cukr
    • broskvový kompot

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Utřeme do pěny změklé máslo s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, krupici smíchanou s citronovou kůrou a kypřícím práškem. Lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
2
Polovinu těsta nalijeme do bábovkové formy - vymazané vysypané. Na to tvarohovou nádivku, na nádivku pokrájené broskve a na broskve zbytek těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 1 hodinu. Po upečení zaprášíme cukrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Irena
    Irena |

    16. 1. 2012 19:36

    Udělala jsem jako řezy na plech, vynikající, jen se po nich zaprášilo :-)

  • anina
    anina |

    2. 8. 2011 20:51

    bábovka výborná! trochu jsem měla strach,že mi nevleze do formy po prababičce,tak jsem udělala z poloviční dávky a zařadím do oblíbených ;-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    7. 6. 2011 13:42

    Je to ta naše oblíbená Tvarohová bábovka (http://www.recepty.cz/recept/tvarohova-babovka-2707) ještě vylepšená o další tvaroh a ovoce. Broskve nebyly, jen trocha rybízu, tak jsem dala ten - i tak to bylo výborné....

  • Hana Michalkiewiczová
    Hana Michalkiewiczová |

    31. 1. 2010 15:18

    bábovka chutově výborná ale když jsem ji vyklopila tak jsem z toho měla kupu šrotu :-))

  • Martina Žilová
    Martina Žilová |

    15. 11. 2009 13:42

    výborná, i když jsem nádivku dělala bez ovoce, je mooooc dobrá!!!

  • Jitka Poláková
    Jitka Poláková |

    12. 7. 2009 13:51

    Výborná bábovka, všem moc chutnala, děkuji za recept, určitě jsem ji dnes nepekla naposledy.

  • Lenka S.
    Lenka S. |

    18. 7. 2008 08:28

    Zrovna ji ochutnávám a je opravdu dobrá a zároveň zajímavá díky té náplni, zkusila jsem meruňky podle paní Magdy a osvědčilo se. Děkuji za recept, dávám do svých oblíbených :o)

  • Magda
    Magda |

    7. 3. 2008 08:07

    Znovu jsem dělala tuto bábovku - má mi přijet kamarádka, tak jsem potřebovala něco docela rychlého a trochu efektního. Po zkušenostech s broskvama jsem tentokrát dala meruňky a je to mnohem lepší - chuťově i vzhledově výraznější. Kolegyně v práci si ji taky pochvalovala a hned si brala recept.

  • Anetka Vrlová
    Anetka Vrlová |

    26. 11. 2007 21:58

    moc vám děkuji zat o že ste mi pomohly z domácím ukolem měli sme popsat jídlůo pracovního postupu :D moc vám fakt děkuji

  • Anetka Vrlová
    Anetka Vrlová |

    26. 11. 2007 21:58

    moc vám děkuji zat o že ste mi pomohly z domácím ukolem měli sme popsat jídlůo pracovního postupu :D moc vám fakt děkuji

  • Soňa Stehlíková
    Soňa Stehlíková |

    20. 5. 2007 18:37

    vyskoušela jsem tento recept i bez tvarohové náplně.Chutnal také velmi dobře a nebyl tolik sytý.Do těsta jsem přidala trochu mléka,aby se lépe roztíralo.

  • Magda
    Magda |

    17. 5. 2007 07:14

    Je dobrá a i zajímavě vypadá.

  • Majka H.
    Majka H. |

    16. 5. 2007 20:39

    Musím napsat, že buchta je opravdu výborná:-) Nalila jsem ji na menší plech a obávám se, že moc dlouho nevydrží, díky za skvělý recept

  • Petra
    Petra |

    26. 4. 2007 07:56

    bábovka je výborná-žádná hutná přeslazená dusivka.Dala jsem na kostičky pokrájené broskve a meruňky.a po upečení jsem polila cit.polevou místo té kůry.Bábovka mizela závratnou rychlostí....

  • eglicka
    eglicka |

    25. 4. 2007 18:23

    moc se omlouvám všem ale má tam být z půlky citronu :o( a vám Baruško zvlášť.

  • ELA
    ELA |

    25. 4. 2007 15:48

    vypadá to MOC dobře - a řezy na plech to jistí, tam se toho vejde, dámy!

  • Lenka K.
    Lenka K. |

    25. 4. 2007 15:20

    no právě, já mám formu ještě po babičce a ta nevypadá na to že by pojmula přes kilo hmoty:) mám problém do ní natlačit klasickou olejovou bábovku:)

  • Baruška Š.
    Baruška Š. |

    25. 4. 2007 14:34

    No tolik citronové kůry bych tam určitě nedala-nemá to jinou chuť než pikantní citronovou.Bacha na pečení, protože tvaroh je mokrý a bábovka se vám upeče po dlouhé době-mně se vylila, když jsem se ji snažila vyklopit :D Určitě nedávejte jahody jako já-nemá to moc výraznou chuť

  • engliš
    engliš |

    24. 4. 2007 19:41

    no Leni já nevim já mam silikonovou a je fakt,že když se podívam na tu mou klasickou stoletku :o))tek je o něco větší...

  • Lenka K.
    Lenka K. |

    24. 4. 2007 16:15

    recept vypadá vážně úžasně, jenom mám malou otázečku-vejde se to všechno do běžné bábovkové formý? moc se mi tomu nechce věřit...

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    24. 4. 2007 13:15

    Už se mi sbíhají sliny, bábovku s tvarohem jsem zatím nepekla, hlavně, že to nebude suché. Též ukládám a vyzkouším:-)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    24. 4. 2007 12:21

    Opravdu parádní recept! Už ho ukládám....

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    24. 4. 2007 11:50

    baruško původní recept je s polohrubou moukou a bez té nádivky a ovoce.Jelikož jsem koupila v akci 1/2kg tvaroh a chtěla jsem ho zdělat tak mě napadlo toto :o))ta bábovka opravdu není taková ta dusivka i díky té krupičce....

  • barča
    barča |

    24. 4. 2007 11:39

    Tento recept se mi líbí, bábovka určitě nebude suchá a je to výborný nápad. To jste Markéto vymyslela?