Bábovka s jablky a skořicí

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 54
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 180
      g cukr krupice
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 6
      lžíce mléko
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      ks jablka
    • 0,5
      balení prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vrchovatou lžičku mleté skořice a zašleháme. Dále přidáme rostlinný olej a nakonec mléko a vše vyšleháme. Postupně zašleháváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec jemně přimícháme našlehaný sníh z bílků. Úplně nakonec přidáme oloupaná na malé kostičky nakrájená jablka.
2
Těsto vlijeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy a vložíme do elektrické trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut při 200 °C, aby nám bábovka hezky "vyběhla" a potom snížíme teplotu na 170 °C a pečeme asi 40 minut.
3
Jestli je bábovka už hotová zkoušíme špejlí. Špejle musí být po vytažení suchá. Po upečení bábovku ihned vyklopíme z formy.Je výborná a lehká a jablíčka jí dodají zajímavou chuť a krásně to vypadá.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lynndusha
    lynndusha |

    30. 9. 2017 14:26

    nic se jí nedá vytknout, je prostě perfektní. dala jsem jen o trochu méně cukru, jak tady někdo radí.

  • Renka.l
    Renka.l |

    8. 1. 2016 15:07

    Opravdu skvělý recept :-)) výborná

  • Iva
    Iva |

    23. 11. 2015 20:31

    Výborná <3

  • Denča
    Denča |

    9. 1. 2014 16:55

    Dnes jsem jí upekla. Je výborná, všem moc chutná, příště dám méně cukru. Na nás moc sladká. Ale jinak nemá chybu...

  • CindyL
    CindyL |

    23. 10. 2013 21:32

    Skutečně výýýborná!

  • Charula
    Charula |

    6. 7. 2013 18:25

    Tak předem velice děkuji za recept O:-) bábovka je neskutečně výborná <:-) šmakozní no prostě super jen se po ní zaprášilo bomba dík moc moc........ jste šikulka ;-)

  • Roxana
    Roxana |

    2. 3. 2013 18:44

    je výborná ! Jne jablka strouhám také.

  • Idi
    Idi |

    11. 2. 2013 16:49

    Tak je holka v troube. ;-) Jsem na ni zvedava. Pridala jsem navic mlete orechy a o neco vic skorice. Mouky vzdy kombinuji celozrnna+bila.

  • Hanka
    Hanka |

    28. 10. 2012 14:13

    No Musim podekovat za recept. Uplne vyborna, Jen Jsem tam dala cely prasek do peciva a misto 3 jablek Jen 1 nastrouhane a po babovce se jen prasi. Jemnouka a chutove vyborna.

  • Aneta
    Aneta |

    27. 9. 2012 05:49

    Je výborná. Jen jsem tam dala celý balíček prášku do pečiva. Skořice v tom nemá chybu. :-)

  • blou
    blou |

    9. 8. 2012 20:21

    Je moc dobrá :)

  • Kar♥lina
    Kar♥lina |

    20. 7. 2012 12:18

    <3 <3 <3

  • Karolina.M
    Karolina.M |

    14. 7. 2012 10:17

    Mňamka :)

  • danaceks
    danaceks |

    3. 2. 2012 15:00

    ňam <3 8-) :-* :-\ :-P

  • Michaela Jelenová
    Michaela Jelenová |

    27. 1. 2012 21:56

    Mockrát děkuji za výborný recept, bábovka je výborná, povedla se mi, akorát jsem též měla trošku problém s vyklopením, ale tvar bábovky to byl ;-) . Celá rodina se oblizovala, určitě ji brzy upeču znova.

  • Anička
    Anička |

    15. 1. 2012 17:11

    Bábovka "přežila" dva pokusy o košt:) Akorát jsem jablíčka nastrouhala nahrubo a skořice dala víc. Moc děkuji za recept, dnes dělám znovu :)

  • Petra Buchy
    Petra Buchy |

    25. 11. 2011 15:39

    Bábovka je výborná, ale také jsem měla malé problémy s vyklopením. Možná je to tím, že bábovky moc často nedělám. Děkuji za zajímavý a chutný recept.

  • MartikK
    MartikK |

    10. 7. 2011 09:14

    Doporučuji jablíčka spíš nastrouhat nahrubo a skořicí rozhodně nešetřit.

  • rerenta
    rerenta |

    29. 3. 2011 21:58

    Dobrá bábovka

  • Petra z Brna
    Petra z Brna |

    30. 1. 2011 20:02

    Moc dobrá bábovka, pekla jsem v neděli, hned jí půlka zmizla a myslím, že druhá půlka nedožije do úterý :-)

  • Klára K.
    Klára K. |

    8. 1. 2011 10:00

    Auitorom receptu je Diana

  • pippiva
    pippiva |

    8. 1. 2011 08:45

    Ja bych se drzela kosticek,nastrouhana jablka pusti vic vody.

  • xy
    xy |

    8. 1. 2011 08:02

    Určitě můžete,jen ty kousky jablek nebudou vidět při krájení ;-),nic víc .

  • beba
    beba |

    7. 1. 2011 23:59

    Môžem tie jablká aj nahrubo postrúhať?

  • Danusska
    Danusska |

    4. 1. 2011 20:31

    Právě jsem dopekla a je to naprosto dokonalé. A ta vůně :-)

  • JanuleK
    JanuleK |

    17. 11. 2010 13:53

    DĚLALA JSEM S 1,5 DÁVKY. PŘÍŠTĚ DÁT O TROCHU MÉNĚ A KLIDNĚ VÍC JABLEK - MOŽNÁ HRUBOU NASTROUHAT.

  • pippiva
    pippiva |

    7. 11. 2010 12:31

    Davam 1,babovka je pekne nadychana,davam do oblibenych.

  • cikousek
    cikousek |

    7. 10. 2010 11:05

    Bábovka celkem snadná a vynikající. Mám moc ráda kombinaci skořice s jablky. Díky za recept.

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    16. 8. 2009 23:08

    Já jsem si koupila asi před třemi lety silikonového beránka od Tescomy. Už nikdy nechci doma nic silikonového mít! Stála mě šílené peníze a ještě šílenější byla ta práce s vyklapováním - nejdříve jsem to vymazala, pak jsem zkusila bez vymazání, pak přišlo na řadu vyklápět za studena i za tepla a další triky, co jsem se dočetla na internetu a vyslechla od známých... Nic nezabralo, beránkovi pokaždé něco chybělo (kus ucha, vlnky, hlava...) Milá forma je již bůhví kde ve světě a já si peču už nějaký ten pátek v klasické hliníkové formě bez problémů. Tolik k mému pravdivému příběhu se silikonovými formami :)

  • Marta Kropáčová
    Marta Kropáčová |

    16. 8. 2009 20:30

    Take mam silikonovou babovku,na radu kamaradky jsem ji po prve vymazala a od te doby uz ne.Kdyz se nahodou prichytla,tak jsem ji prevratila na talirek a nechala vychladnout.Sama pak vypadla.Snad se vam to priste podari.

  • Petra Vobecka
    Petra Vobecka |

    16. 8. 2009 05:28

    Dobry den. Musim se pripojit. Dala jsem za 1 !! Babovka je opravdu vynikajici. Je nadychana, vlacna, proste mnamka :-) Jen mam k Vam prosbicku, jestli mi nekdo zkuseny muze poradit. Mam nove silikonovou formu na babovku. Ano, i me tato nesla vyklopit, ale pohrala jsem si s ni, pomohla si drobet priborovym nozem a nakonec to babovka vzdala. Ani se mi nesrazila a to je co rict, jak jsem s ni zapasila :-) To ale neni receptem, ten je vynikajici. Nyni k veci. Docetla jsem se, ze silikonove formy se nemaji vubec vymazavat... Je lepsi je tedy vymazavat, ci nikoliv??? Nektere hodpodynky na netu psali mezi sebou, ze vymazanim je to jeste horsi a nejde vyklopit uz vubec?? Zvlastni ze? Clovek si rekne, vzdyt tim nic nezkazim.... Delala jsem klasickou babovku a sla vyklopit normalne. Potom jsem se jeste chtela zeptat, jestli tedy babovku nechat uplne vychladnout nebo ji vyklapet hned po vyndani??? Co je lepsi?? Ptam se proto Vas zkusenejsich a budu rada, za kazdou radu od Vas.

  • Blažena Halušková
    Blažena Halušková |

    5. 2. 2009 11:19

    Jeden fígl od mojí babičky - když jí nešla vyklopit bábovka, hodila přes ni mokrou utěrku. Chvíli nechala a bábovka se krásně vyklopila. Základem je ale pořádně (prsty) vymazat bábovku a já vysypávám strouhankou.

  • jarmila krskova
    jarmila krskova |

    2. 12. 2008 11:00

    Tak.. jsem nepoucitelna a navzdory komentarum jsem formu nevymazavala, protoze "to prece nedelam nikdy" (silikonova forma). Navzdory tomu, ze jsem nikdy s vyklapenim problemy nemela, tuhle babovku jsem si tim zkazila. Chutove je ale vyborna, urcite si to zopakuji.. a uz nebudu lina ;-)

  • jana martanovicova
    jana martanovicova |

    3. 10. 2008 08:15

    Bábovka nám veľmi chutila,ale problém s vyklápanim som mala tiež.Neviem či preto,že som piekla v silikonovej forme,ale pri iných bábovkách sa mi to nestáva.

  • Petule B.
    Petule B. |

    2. 10. 2008 23:43

    Skvělá bábovka! Nadýchaná, šťavnatá, voňavá. Dělala jsem ji dnes poprvé, už jsem déle nedokázala odolat všem těm komentářům :o))) Dávám velkou 1.Ještě k tomu vyklápění. Já vždy bábovku chvilku po vytažení z trouby šoupnu do hrnce se studenou vodou (samozřejmě otevřeným spodkem nahoru), tak aby voda byla těsně pod okraj a když zchladne vyklápím. Vyběhne z formy sama. Někdy vodu v hrnci po chvíli vyměním, aby byla stále studená.

  • Irena Zahoříková
    Irena Zahoříková |

    2. 10. 2008 11:54

    Včera jsem upekla tuhle dobrotu a musím se přidat k nadšené chvále! ;-D Přidala jsem ještě hrst rozinek a necelou lžíci rumu a všem moc chutnalo. Bábovka byla krásně nadýchaná a šťavnatá. Prostě mňam! S vyklápěním nebyl problém, jen kousek se mi přilepil na střed formy, ale opravdu nic vážného;-)

  • Janinka
    Janinka |

    9. 6. 2008 22:42

    Musím pochválit - opravdu je to moc dobré, akorát to vyklopení mi nějak tentokrát nevyšlo :-(( ale můžu si za to sama: použila jsem teflonovou formu a byla jsem líná ji vymazat. Ale jinak je bábovka takové nadýchané výborné pochutnáníčko :-) Takže za 1 :-)

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    13. 5. 2008 15:48

    Marie,nikdy jsem ještě bábovku nevyklápěla až vychladla!!Vždycky horkou! Tak redy koukám,jaká to nová zkušenost?Mi se snad ještě nikdy nestalo,že bych horkou bábovku nevyklopila,pokud jsem měla dobře vymazanou a vysypanou formu a je úplně jedno,jestli hrubou,polohrubou,nebo jakoukoliv jinou moukou.

  • SV
    SV |

    27. 4. 2008 12:15

    Jedna z nejlepších bábovek.

  • Jana Do.
    Jana Do. |

    8. 3. 2008 22:35

    Výborná, moc všem chutnala a zůstala dlouho vláčná. Skořice tomu dodává šmrnc. Dávám do oblíbených.

  • Iveta Odvárková
    Iveta Odvárková |

    26. 2. 2008 22:14

    Před chvílí jsem ji vyklopila (hned po vytažení z trouby) a to bez problémů. Formu jsem měla vymazanou sádlem a vysypanou hrubou moukou. Bábovka je fakt lehká, chutná nám. Je to zkrátka zase něco jiného.

  • Ivona
    Ivona |

    25. 2. 2008 09:06

    Místo bábovky jsem udělala jako buchtu na plech. Byla fakt výborná. I mojí babičce moc chutnala.

  • Jana T.
    Jana T. |

    6. 1. 2008 20:45

    Bábovky vyklápím chvilku po upečení na mřížku, nechám vychladnout a pak pocukruju, nebo dávám polevu.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    6. 1. 2008 19:56

    Proč by se bábovky nedaly vyklopit z formy ? Když je dobře namazáno. Vždy vyklápím bábovky horké ( kromě pomerančové, kam se vlévá šťáva) a nikdy nebyl problém. Bábovku vyklopím na velké síto a nechám vystydnout už mimo formu. Vydýchá se a je na povrchu krásně suchá.

  • marie
    marie |

    6. 1. 2008 15:54

    po upeceni ihned vyklopime z formy???? pokud vim, tak babovky se z formyx vyklapeji teprve, az uplne vychladnou...horke se vyklopit nedaji...mluvim z vlastni zkusenosti...jinak recept zajimavy a urcite zkusim.

  • markéta hrdinová
    markéta hrdinová |

    21. 11. 2007 15:21

    bábovka dobrá, jen mi šla hůř vyklopit. beru tchýni na ochutnání, tak jsem zvědavá, jak ohodnotí ona

  • Marie Tothová
    Marie Tothová |

    21. 10. 2007 10:19

    Bábovka je naprosto vynikající. Jeden z nejlepších receptů, co znám. Jemná, vlhká, zajímavá na pohled, ne moc sladká. Mouku nahrazuji špaldovou polohrubou.

  • Anna R
    Anna R |

    20. 10. 2007 10:58

    Tak se mi to nepovedlo, bábovka se mi nevyklopila, ačkoliv jinou peču často a s úspěchem. Následně ji nikdo nejedl, nechutnala nikomu. Tak jdu zkoušet něco dalšího.

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    19. 10. 2007 18:08

    honzo, neni..

  • Honza
    Honza |

    17. 10. 2007 16:05

    ehm je mi 12 a pokusim se to upcit... je na tom neco extra slozityho? diky

  • Petra Huppertová
    Petra Huppertová |

    6. 10. 2007 13:14

    Taky jsem vyzkoušela a byla výborná. Snědla se během chvilky. Byla vláčná no prostě mňamka. Zkoušela jsem ji i jako buchtu na plechu, ale bábovka je lepší.

  • Terez
    Terez |

    12. 9. 2007 12:27

    Právě jsem ji dopekla a ochutnala, je opravdu moc dobrá, doporučuji.

  • Terez
    Terez |

    12. 9. 2007 12:27

    Právě jsem ji dopekla a ochutnala, je opravdu moc dobrá, doporučuji.

  • PC
    PC |

    15. 3. 2007 22:20

    Výborná! Doma se po ní jen zaprášilo. Ještě jsem přidala na hrubo nasekané ořechy. Fakt mňamka a ještě ke všemu rychlovka.

  • Kateřina Dvořáková
    Kateřina Dvořáková |

    26. 1. 2007 09:13

    Tak jsem bábovičku pekla... Akorát jsem tam dala poctivé množství jablíček, takže se mi při vyklápění vyloupl jen spodek a vršek zůstal ve formě :c( Nicméně pomineme-li vzhled (asi jsem to uchvátala, lebo jsem se moooc těšila) - chuťově je velmi zajímavá a mňamková :c)

  • Anonym
    Anonym |

    22. 1. 2007 12:00

    Nevím jak vám, ale mně se někdy stane, že ovoce mi v těste spadne během pečení ke dnu (nejen v této bábovce, ale např. i v bublanině a podobných moučnících)... Ale je na světě jednoduchej fígl - obalit ovoce (před nasypáním do těsta) v mouce... A ovoce neklesne :c)

  • Magda
    Magda |

    21. 1. 2007 15:32

    Fakt skvělá a vláčná bábovka. Měla jsem sice jen jedno velké jablko, ale i tak to bylo naprosto vynikající a snědlo se vše ráno na snídani.

  • Hanka
    Hanka |

    17. 11. 2006 11:05

    Bábovka je opravdu výborná, kombinace skořice s jablky je velice chutná a není vůbec vysušená. Prostě mňam!

  • PETRA VANÍKOVÁ
    PETRA VANÍKOVÁ |

    15. 11. 2006 14:20

    BÁBOVKA JE VÝBORNÁ,TY JABLKA V NÍ SUPER.

  • Eva P.
    Eva P. |

    11. 11. 2006 18:19

    Moc dobra ! nejsem zrovna moc velka fanynka babovek, ale tahle je opravdu nevysusena.Zopakuju.

  • Barbora
    Barbora |

    10. 11. 2006 09:56

    Vyzkoušela jsem a po nabídnutí návštěvě,nezbyl ani kousek.Je to opravdu výborné!!!!!!!

  • Monika Kabelková
    Monika Kabelková |

    13. 9. 2006 11:01

    Bábovku jsem upekla včera večer, když kluci spali. Polila jsem ji čokoládou. Je velmi dobrá. Ráno jsem ji nakrájela k snídani a nezbyl ani drobeček. Moc chválím.

  • Vendula
    Vendula |

    14. 8. 2006 19:39

    Zdravim všechny,bábovku jsem vyzkoušela,dala jsem tam jen 150g cukru a byla vynikajicí !!!

  • JItka Berliňská B.
    JItka Berliňská B. |

    14. 8. 2006 09:22

    Ahoj, v sobotu jsem upeka tuto bábovku, byla vynikající,jablíčka v ní krásně vypadala a byla krásně vláčná. Jaká je druhý den nevím, protože byla snědena během hodiny. Díky za fajn recept.

  • Lucie D.
    Lucie D. |

    11. 6. 2006 15:20

    Bábovka je moc dobrá, akorát jsem do ní přidala trochu celozrné mouky, místo polohrubé. Kdo nemá rád moc sladké, klidně může ubrat cukru. Mňam

  • Diana
    Diana |

    28. 3. 2006 22:13

    Já myslím, že není tak sladká. Můžete dát cukru míň. Já poslední dobou dávám do piškotového těsta 150 g cukru a 250 g polohrubé mouky a je to tak akorát. Záleží na tom, jak sladké moučníky máte rádi.

  • kamva
    kamva |

    23. 3. 2006 12:09

    Není ta bábovka moc sladká, když je tam tolik cukru kolik mouky?

  • Diana
    Diana |

    3. 3. 2006 07:00

    Ahoj Moniko, to mne mrzí, že Vám nechutnala,ale nevím, jestli se Ti někde nestala nějaká chyba.Nevím, jakou měla Tvoje bábovka chuť, ale nám doma chutnala báječně po skořici a jablíčkách. Je velmi chutná a lahodná, proto jsem sem dala ten recept.

  • Monika S.
    Monika S. |

    28. 2. 2006 07:46

    Zrovna teraz má naša rodina bábovkové obdobie a preto postupne skúšam viacero druhov baboviek. Včera som skúsila túto a musím priznať, že vyzerala naozaj dobre, žial s chuťou to už bolo horšie. Skúsila som - zjedla sa, ale viac nepečiem.

  • Alena H.
    Alena H. |

    27. 2. 2006 07:06

    Bábovku jsem upekla včera, byla vynikající - vláčná, jemná a krásně voní. Hned se snědla.

Abecední seznam: