Bábovka s jablky a skořicí

moje hodnocení: 0

4.8

hodnotilo: 56
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 180
      g cukr krupice
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 6
      lžíce mléko
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      ks jablka
    • 0,5
      balení prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vrchovatou lžičku mleté skořice a zašleháme. Dále přidáme rostlinný olej a nakonec mléko a vše vyšleháme. Postupně zašleháváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec jemně přimícháme našlehaný sníh z bílků. Úplně nakonec přidáme oloupaná na malé kostičky nakrájená jablka.
2
Těsto vlijeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy a vložíme do elektrické trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut při 200 °C, aby nám bábovka hezky "vyběhla" a potom snížíme teplotu na 170 °C a pečeme asi 40 minut.
3
Jestli je bábovka už hotová zkoušíme špejlí. Špejle musí být po vytažení suchá. Po upečení bábovku ihned vyklopíme z formy.Je výborná a lehká a jablíčka jí dodají zajímavou chuť a krásně to vypadá.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Houska68
    Houska68 |

    10. 2. 2019 14:45

    Příjemné překvapení z obyčejněho receptu. Kazí se mi uskladněná jablka tak hledám pokaždé něco jiného. Jen do formy typu věnec mi přišlo málo těsta. Příště bych volila asi 1,5 dávky. Ubrala jsem trošku mléka a dohnala to rumem. Ukládám a děkuji za recept. S tou skořicí je to zase trošku něco jiného.

  • stapeli
    stapeli |

    6. 3. 2018 15:26

    Nemá chybu. Přidala jsem načatou vaničku tvarohu, pro kterou jsem neměla využití a supr. Určitě znovu upeču. Díky za recept.

  • lynndusha
    lynndusha |

    30. 9. 2017 14:26

    nic se jí nedá vytknout, je prostě perfektní. dala jsem jen o trochu méně cukru, jak tady někdo radí.

  • Renka.l
    Renka.l |

    8. 1. 2016 15:07

    Opravdu skvělý recept :-)) výborná

  • Iva
    Iva |

    23. 11. 2015 20:31

    Výborná <3

  • Denča
    Denča |

    9. 1. 2014 16:55

    Dnes jsem jí upekla. Je výborná, všem moc chutná, příště dám méně cukru. Na nás moc sladká. Ale jinak nemá chybu...

  • CindyL
    CindyL |

    23. 10. 2013 21:32

    Skutečně výýýborná!

  • Charula
    Charula |

    6. 7. 2013 18:25

    Tak předem velice děkuji za recept O:-) bábovka je neskutečně výborná <:-) šmakozní no prostě super jen se po ní zaprášilo bomba dík moc moc........ jste šikulka ;-)

  • Roxana
    Roxana |

    2. 3. 2013 18:44

    je výborná ! Jne jablka strouhám také.

  • Idi
    Idi |

    11. 2. 2013 16:49

    Tak je holka v troube. ;-) Jsem na ni zvedava. Pridala jsem navic mlete orechy a o neco vic skorice. Mouky vzdy kombinuji celozrnna+bila.

  • Hanka
    Hanka |

    28. 10. 2012 14:13

    No Musim podekovat za recept. Uplne vyborna, Jen Jsem tam dala cely prasek do peciva a misto 3 jablek Jen 1 nastrouhane a po babovce se jen prasi. Jemnouka a chutove vyborna.

  • Aneta
    Aneta |

    27. 9. 2012 05:49

    Je výborná. Jen jsem tam dala celý balíček prášku do pečiva. Skořice v tom nemá chybu. :-)

  • blou
    blou |

    9. 8. 2012 20:21

    Je moc dobrá :)

  • Kar♥lina
    Kar♥lina |

    20. 7. 2012 12:18

    <3 <3 <3

  • Karolina.M
    Karolina.M |

    14. 7. 2012 10:17

    Mňamka :)

  • danaceks
    danaceks |

    3. 2. 2012 15:00

    ňam <3 8-) :-* :-\ :-P

  • Michaela Jelenová
    Michaela Jelenová |

    27. 1. 2012 21:56

    Mockrát děkuji za výborný recept, bábovka je výborná, povedla se mi, akorát jsem též měla trošku problém s vyklopením, ale tvar bábovky to byl ;-) . Celá rodina se oblizovala, určitě ji brzy upeču znova.

  • Anička
    Anička |

    15. 1. 2012 17:11

    Bábovka "přežila" dva pokusy o košt:) Akorát jsem jablíčka nastrouhala nahrubo a skořice dala víc. Moc děkuji za recept, dnes dělám znovu :)

  • Petra Buchy
    Petra Buchy |

    25. 11. 2011 15:39

    Bábovka je výborná, ale také jsem měla malé problémy s vyklopením. Možná je to tím, že bábovky moc často nedělám. Děkuji za zajímavý a chutný recept.

  • MartikK
    MartikK |

    10. 7. 2011 09:14

    Doporučuji jablíčka spíš nastrouhat nahrubo a skořicí rozhodně nešetřit.

  • rerenta
    rerenta |

    29. 3. 2011 21:58

    Dobrá bábovka

  • Petra z Brna
    Petra z Brna |

    30. 1. 2011 20:02

    Moc dobrá bábovka, pekla jsem v neděli, hned jí půlka zmizla a myslím, že druhá půlka nedožije do úterý :-)

  • Klára K.
    Klára K. |

    8. 1. 2011 10:00

    Auitorom receptu je Diana

  • pippiva
    pippiva |

    8. 1. 2011 08:45

    Ja bych se drzela kosticek,nastrouhana jablka pusti vic vody.

  • xy
    xy |

    8. 1. 2011 08:02

    Určitě můžete,jen ty kousky jablek nebudou vidět při krájení ;-),nic víc .

  • beba
    beba |

    7. 1. 2011 23:59

    Môžem tie jablká aj nahrubo postrúhať?

  • Danusska
    Danusska |

    4. 1. 2011 20:31

    Právě jsem dopekla a je to naprosto dokonalé. A ta vůně :-)

  • JanuleK
    JanuleK |

    17. 11. 2010 13:53

    DĚLALA JSEM S 1,5 DÁVKY. PŘÍŠTĚ DÁT O TROCHU MÉNĚ A KLIDNĚ VÍC JABLEK - MOŽNÁ HRUBOU NASTROUHAT.

  • pippiva
    pippiva |

    7. 11. 2010 12:31

    Davam 1,babovka je pekne nadychana,davam do oblibenych.

  • cikousek
    cikousek |

    7. 10. 2010 11:05

    Bábovka celkem snadná a vynikající. Mám moc ráda kombinaci skořice s jablky. Díky za recept.

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    16. 8. 2009 23:08

    Já jsem si koupila asi před třemi lety silikonového beránka od Tescomy. Už nikdy nechci doma nic silikonového mít! Stála mě šílené peníze a ještě šílenější byla ta práce s vyklapováním - nejdříve jsem to vymazala, pak jsem zkusila bez vymazání, pak přišlo na řadu vyklápět za studena i za tepla a další triky, co jsem se dočetla na internetu a vyslechla od známých... Nic nezabralo, beránkovi pokaždé něco chybělo (kus ucha, vlnky, hlava...) Milá forma je již bůhví kde ve světě a já si peču už nějaký ten pátek v klasické hliníkové formě bez problémů. Tolik k mému pravdivému příběhu se silikonovými formami :)

  • Marta Kropáčová
    Marta Kropáčová |

    16. 8. 2009 20:30

    Take mam silikonovou babovku,na radu kamaradky jsem ji po prve vymazala a od te doby uz ne.Kdyz se nahodou prichytla,tak jsem ji prevratila na talirek a nechala vychladnout.Sama pak vypadla.Snad se vam to priste podari.

  • Petra Vobecka
    Petra Vobecka |

    16. 8. 2009 05:28

    Dobry den. Musim se pripojit. Dala jsem za 1 !! Babovka je opravdu vynikajici. Je nadychana, vlacna, proste mnamka :-) Jen mam k Vam prosbicku, jestli mi nekdo zkuseny muze poradit. Mam nove silikonovou formu na babovku. Ano, i me tato nesla vyklopit, ale pohrala jsem si s ni, pomohla si drobet priborovym nozem a nakonec to babovka vzdala. Ani se mi nesrazila a to je co rict, jak jsem s ni zapasila :-) To ale neni receptem, ten je vynikajici. Nyni k veci. Docetla jsem se, ze silikonove formy se nemaji vubec vymazavat... Je lepsi je tedy vymazavat, ci nikoliv??? Nektere hodpodynky na netu psali mezi sebou, ze vymazanim je to jeste horsi a nejde vyklopit uz vubec?? Zvlastni ze? Clovek si rekne, vzdyt tim nic nezkazim.... Delala jsem klasickou babovku a sla vyklopit normalne. Potom jsem se jeste chtela zeptat, jestli tedy babovku nechat uplne vychladnout nebo ji vyklapet hned po vyndani??? Co je lepsi?? Ptam se proto Vas zkusenejsich a budu rada, za kazdou radu od Vas.

  • Blažena Halušková
    Blažena Halušková |

    5. 2. 2009 11:19

    Jeden fígl od mojí babičky - když jí nešla vyklopit bábovka, hodila přes ni mokrou utěrku. Chvíli nechala a bábovka se krásně vyklopila. Základem je ale pořádně (prsty) vymazat bábovku a já vysypávám strouhankou.

  • jarmila krskova
    jarmila krskova |

    2. 12. 2008 11:00

    Tak.. jsem nepoucitelna a navzdory komentarum jsem formu nevymazavala, protoze "to prece nedelam nikdy" (silikonova forma). Navzdory tomu, ze jsem nikdy s vyklapenim problemy nemela, tuhle babovku jsem si tim zkazila. Chutove je ale vyborna, urcite si to zopakuji.. a uz nebudu lina ;-)

  • jana martanovicova
    jana martanovicova |

    3. 10. 2008 08:15

    Bábovka nám veľmi chutila,ale problém s vyklápanim som mala tiež.Neviem či preto,že som piekla v silikonovej forme,ale pri iných bábovkách sa mi to nestáva.

  • Petule B.
    Petule B. |

    2. 10. 2008 23:43

    Skvělá bábovka! Nadýchaná, šťavnatá, voňavá. Dělala jsem ji dnes poprvé, už jsem déle nedokázala odolat všem těm komentářům :o))) Dávám velkou 1.Ještě k tomu vyklápění. Já vždy bábovku chvilku po vytažení z trouby šoupnu do hrnce se studenou vodou (samozřejmě otevřeným spodkem nahoru), tak aby voda byla těsně pod okraj a když zchladne vyklápím. Vyběhne z formy sama. Někdy vodu v hrnci po chvíli vyměním, aby byla stále studená.

  • Irena Zahoříková
    Irena Zahoříková |

    2. 10. 2008 11:54

    Včera jsem upekla tuhle dobrotu a musím se přidat k nadšené chvále! ;-D Přidala jsem ještě hrst rozinek a necelou lžíci rumu a všem moc chutnalo. Bábovka byla krásně nadýchaná a šťavnatá. Prostě mňam! S vyklápěním nebyl problém, jen kousek se mi přilepil na střed formy, ale opravdu nic vážného;-)

  • Janinka
    Janinka |

    9. 6. 2008 22:42

    Musím pochválit - opravdu je to moc dobré, akorát to vyklopení mi nějak tentokrát nevyšlo :-(( ale můžu si za to sama: použila jsem teflonovou formu a byla jsem líná ji vymazat. Ale jinak je bábovka takové nadýchané výborné pochutnáníčko :-) Takže za 1 :-)

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    13. 5. 2008 15:48

    Marie,nikdy jsem ještě bábovku nevyklápěla až vychladla!!Vždycky horkou! Tak redy koukám,jaká to nová zkušenost?Mi se snad ještě nikdy nestalo,že bych horkou bábovku nevyklopila,pokud jsem měla dobře vymazanou a vysypanou formu a je úplně jedno,jestli hrubou,polohrubou,nebo jakoukoliv jinou moukou.

  • SV
    SV |

    27. 4. 2008 12:15

    Jedna z nejlepších bábovek.

  • Jana Do.
    Jana Do. |

    8. 3. 2008 22:35

    Výborná, moc všem chutnala a zůstala dlouho vláčná. Skořice tomu dodává šmrnc. Dávám do oblíbených.

  • Iveta Odvárková
    Iveta Odvárková |

    26. 2. 2008 22:14

    Před chvílí jsem ji vyklopila (hned po vytažení z trouby) a to bez problémů. Formu jsem měla vymazanou sádlem a vysypanou hrubou moukou. Bábovka je fakt lehká, chutná nám. Je to zkrátka zase něco jiného.

  • Ivona
    Ivona |

    25. 2. 2008 09:06

    Místo bábovky jsem udělala jako buchtu na plech. Byla fakt výborná. I mojí babičce moc chutnala.

  • Jana T.
    Jana T. |

    6. 1. 2008 20:45

    Bábovky vyklápím chvilku po upečení na mřížku, nechám vychladnout a pak pocukruju, nebo dávám polevu.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    6. 1. 2008 19:56

    Proč by se bábovky nedaly vyklopit z formy ? Když je dobře namazáno. Vždy vyklápím bábovky horké ( kromě pomerančové, kam se vlévá šťáva) a nikdy nebyl problém. Bábovku vyklopím na velké síto a nechám vystydnout už mimo formu. Vydýchá se a je na povrchu krásně suchá.

  • marie
    marie |

    6. 1. 2008 15:54

    po upeceni ihned vyklopime z formy???? pokud vim, tak babovky se z formyx vyklapeji teprve, az uplne vychladnou...horke se vyklopit nedaji...mluvim z vlastni zkusenosti...jinak recept zajimavy a urcite zkusim.

  • markéta hrdinová
    markéta hrdinová |

    21. 11. 2007 15:21

    bábovka dobrá, jen mi šla hůř vyklopit. beru tchýni na ochutnání, tak jsem zvědavá, jak ohodnotí ona

  • Marie Tothová
    Marie Tothová |

    21. 10. 2007 10:19

    Bábovka je naprosto vynikající. Jeden z nejlepších receptů, co znám. Jemná, vlhká, zajímavá na pohled, ne moc sladká. Mouku nahrazuji špaldovou polohrubou.

  • Anna R
    Anna R |

    20. 10. 2007 10:58

    Tak se mi to nepovedlo, bábovka se mi nevyklopila, ačkoliv jinou peču často a s úspěchem. Následně ji nikdo nejedl, nechutnala nikomu. Tak jdu zkoušet něco dalšího.

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    19. 10. 2007 18:08

    honzo, neni..

  • Honza
    Honza |

    17. 10. 2007 16:05

    ehm je mi 12 a pokusim se to upcit... je na tom neco extra slozityho? diky

  • Petra Huppertová
    Petra Huppertová |

    6. 10. 2007 13:14

    Taky jsem vyzkoušela a byla výborná. Snědla se během chvilky. Byla vláčná no prostě mňamka. Zkoušela jsem ji i jako buchtu na plechu, ale bábovka je lepší.

  • Terez
    Terez |

    12. 9. 2007 12:27

    Právě jsem ji dopekla a ochutnala, je opravdu moc dobrá, doporučuji.

  • Terez
    Terez |

    12. 9. 2007 12:27

    Právě jsem ji dopekla a ochutnala, je opravdu moc dobrá, doporučuji.

  • PC
    PC |

    15. 3. 2007 22:20

    Výborná! Doma se po ní jen zaprášilo. Ještě jsem přidala na hrubo nasekané ořechy. Fakt mňamka a ještě ke všemu rychlovka.

  • Kateřina Dvořáková
    Kateřina Dvořáková |

    26. 1. 2007 09:13

    Tak jsem bábovičku pekla... Akorát jsem tam dala poctivé množství jablíček, takže se mi při vyklápění vyloupl jen spodek a vršek zůstal ve formě :c( Nicméně pomineme-li vzhled (asi jsem to uchvátala, lebo jsem se moooc těšila) - chuťově je velmi zajímavá a mňamková :c)

  • Anonym
    Anonym |

    22. 1. 2007 12:00

    Nevím jak vám, ale mně se někdy stane, že ovoce mi v těste spadne během pečení ke dnu (nejen v této bábovce, ale např. i v bublanině a podobných moučnících)... Ale je na světě jednoduchej fígl - obalit ovoce (před nasypáním do těsta) v mouce... A ovoce neklesne :c)

  • Magda
    Magda |

    21. 1. 2007 15:32

    Fakt skvělá a vláčná bábovka. Měla jsem sice jen jedno velké jablko, ale i tak to bylo naprosto vynikající a snědlo se vše ráno na snídani.

  • Hanka
    Hanka |

    17. 11. 2006 11:05

    Bábovka je opravdu výborná, kombinace skořice s jablky je velice chutná a není vůbec vysušená. Prostě mňam!

  • PETRA VANÍKOVÁ
    PETRA VANÍKOVÁ |

    15. 11. 2006 14:20

    BÁBOVKA JE VÝBORNÁ,TY JABLKA V NÍ SUPER.

  • Eva P.
    Eva P. |

    11. 11. 2006 18:19

    Moc dobra ! nejsem zrovna moc velka fanynka babovek, ale tahle je opravdu nevysusena.Zopakuju.

  • Barbora
    Barbora |

    10. 11. 2006 09:56

    Vyzkoušela jsem a po nabídnutí návštěvě,nezbyl ani kousek.Je to opravdu výborné!!!!!!!

  • Monika Kabelková
    Monika Kabelková |

    13. 9. 2006 11:01

    Bábovku jsem upekla včera večer, když kluci spali. Polila jsem ji čokoládou. Je velmi dobrá. Ráno jsem ji nakrájela k snídani a nezbyl ani drobeček. Moc chválím.

  • Vendula
    Vendula |

    14. 8. 2006 19:39

    Zdravim všechny,bábovku jsem vyzkoušela,dala jsem tam jen 150g cukru a byla vynikajicí !!!

  • JItka Berliňská B.
    JItka Berliňská B. |

    14. 8. 2006 09:22

    Ahoj, v sobotu jsem upeka tuto bábovku, byla vynikající,jablíčka v ní krásně vypadala a byla krásně vláčná. Jaká je druhý den nevím, protože byla snědena během hodiny. Díky za fajn recept.

  • Lucie D.
    Lucie D. |

    11. 6. 2006 15:20

    Bábovka je moc dobrá, akorát jsem do ní přidala trochu celozrné mouky, místo polohrubé. Kdo nemá rád moc sladké, klidně může ubrat cukru. Mňam

  • Diana
    Diana |

    28. 3. 2006 22:13

    Já myslím, že není tak sladká. Můžete dát cukru míň. Já poslední dobou dávám do piškotového těsta 150 g cukru a 250 g polohrubé mouky a je to tak akorát. Záleží na tom, jak sladké moučníky máte rádi.

  • kamva
    kamva |

    23. 3. 2006 12:09

    Není ta bábovka moc sladká, když je tam tolik cukru kolik mouky?

  • Diana
    Diana |

    3. 3. 2006 07:00

    Ahoj Moniko, to mne mrzí, že Vám nechutnala,ale nevím, jestli se Ti někde nestala nějaká chyba.Nevím, jakou měla Tvoje bábovka chuť, ale nám doma chutnala báječně po skořici a jablíčkách. Je velmi chutná a lahodná, proto jsem sem dala ten recept.

  • Monika S.
    Monika S. |

    28. 2. 2006 07:46

    Zrovna teraz má naša rodina bábovkové obdobie a preto postupne skúšam viacero druhov baboviek. Včera som skúsila túto a musím priznať, že vyzerala naozaj dobre, žial s chuťou to už bolo horšie. Skúsila som - zjedla sa, ale viac nepečiem.

  • Alena H.
    Alena H. |

    27. 2. 2006 07:06

    Bábovku jsem upekla včera, byla vynikající - vláčná, jemná a krásně voní. Hned se snědla.

 
 

Další doporučené recepty: