Bábovka s jablky a šlehačkou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks smetana ke šlehání (250 ml)
    • 300
      g jablka - oloupaná, bez jádřince, na kostky pokrájená
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do perníku nebo do pečiva
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 2
      lžíce hnědý rum nebo citronová šťáva
    • 1
      lžička citronová kůra není nutná
    • 1
      hrst rozinky
    • tuk
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme skořici, citronovou šťávu nebo rum, citronovou kůru, rozinky, smetanu, mouku a kypřidlo. Vše řádně promícháme a pak zlehka vmícháme sníh z bílků a jablka pokrájená na větší kousky.
2
Těsto vlijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova na střední teplotu, vyzkoušíme špejlí, nesmí se na špejli lepit.
3
Po vyklopení a vychladnutí můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lucka
    Lucka |

    22. 2. 2015 10:45

    S pečením teprve začínám, takže to v naší kuchyni vždycky vypadá jak na bojišti a oddychnu si, když je těsto v troubě. Tohle byla moje druhá bábovka a povedla se. Dokonce jsem ji ani nemusela přemlouvat a z formy se mi krásně vyklopila. <:-) Je správně sladká, jemná, krásně voní a je prostě boží. Děkuji za recept. :-)

  • Radka
    Radka |

    2. 2. 2015 09:49

    Výborná...skvělá...úžasná... ;-) . Je tak vláčná, nadýchaná, jen se rozplývá na jazyku :-P . Dala jsem všechny přísady podle receptu, jen s výjimkou rozinek a skořice... jsme alergici. Takovou jsem kdysi dávno jedla u babičky. Děkuji za receptík... určitě jí za pár týdnů upeču znova. Co víc na to říct :-\ .... prostě SUPER.

  • Markéta
    Markéta |

    13. 1. 2015 20:30

    Tak to jsme teda meli i lepsi babovku, sedla a byla tuha, podle me moc mouky, lepsiby byla hladka.

  • iva
    iva |

    9. 5. 2014 11:22

    děkuji za recept. bábovka se povedla a všichni se oblizovali. jen jsem vynechala rozinky, protože je nejmenší člen rodiny nebaští. Ale i tak byla výborná. určitě to nebylo naposledy, co jsem jí pekla. doporučuji !!!! :-)

  • Kamila
    Kamila |

    11. 1. 2014 14:47

    Bábovka je výborná,tak dobrou jsme dlouho neměli,výborný recept. O:-)

  • Máša
    Máša |

    8. 6. 2013 09:59

    Je výborná a hezky vláčná, děkuji :-) .

  • KaRa
    KaRa |

    23. 9. 2012 20:51

    Nejlepší bábovka co jsem kdy jedla a moje holky se mnou souhlasí.....

  • Kaminkova
    Kaminkova |

    10. 5. 2012 14:09

    Babovka je vyborna, rozinek jsem dala o hrst vic a predem je sparila v horke vode. :-*

  • Kajda Korábová
    Kajda Korábová |

    18. 3. 2012 19:57

    Hledala jsem recept na šlehačkovou bábovku jakou nám pekla babička a natrefila jsem na tuhle s jabkama. Za pokus stála a už jí moc nezbývá. Díky Kajda ☺

  • Milan Ulrich, v nemecku
    Milan Ulrich, v nemecku |

    12. 2. 2012 13:21

    Zpracovani testa je uplne jedniduche a nepotreba zadne velke znalosti k peceni ;-) , mimo to je babovka velmi chutna, chutnala vice sousedum :-)

  • Skála
    Skála |

    8. 2. 2012 12:10

    Výborný recept.

  • Šrámková N.
    Šrámková N. |

    18. 1. 2012 16:44

    Z jablek peču ráda a často.Jednak je máme rádi a taky tak spotřebuju ty nevzhedné.Bábovku sem pekla včera a už je z ní jen ždibánek,je výborná a dala jsem do ní prášek do pečiva.