Bábovka z pastináku

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 0,5
      lžička kardamom mletý
    • 0,5
      lžička hřebíček mletý
    • 0,5
      lžička muškátový oříšek
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 200
      g třtinový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 60
      dl zakysaná smetana
    • 120
      g máslo + na vymazání formy
    • 240
      g pastinák pyré
    • hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a koření.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

2
Vejce vyšlehejte s cukrem, vmíchejte zakysanou smetanu, rozpuštěné máslo a pastinákové pyré. Vsypte suchou směs a vše důkladně promíchejte.
3
Těsto vlijte do připravené formy a pečte 40 - 45 minut.

RADA: VIDEO, jak na domácí Míša řezy

4
Jak na pastinákové pyré? Pastinák očistěte a podélně nakrájejte na čtvrtky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a zakápněte olejem. Pečte do změknutí, asi 20 minut. Nechte zchladnout a ve stolním mixéru rozmixujte na konzistenci pyré. Hustotu upravte malým množstvím vody a dobře promixujte.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Kategorie: Dezerty Bábovky FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.