Bábovka s kysanou smetanou na plech

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Nikijaho

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 6
      ks vejce
    • 400
      g cukr
    • 2
      ks zakysaná smetana 360 g
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      dl mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vyšleháme s cukrem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k hmotě. Následně vmícháme kysanou smetanu a mléko. Řádně promícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.
2
Můžeme těsto rozdělit a polovinu obarvit kakaem, přidat oříšky, rozinky, cokoliv podle své chuti.
3
Pečeme při 180°C asi 20 minut.
4
Bábovka není tak tučná jako ze šlehačky nebo tuku a oleje. Do těsta můžeme přidat např. nastrouhanou mrkev a nebo jablíčka.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce Zakysaná smetana
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nejsem
    nejsem |

    8. 12. 2018 10:32

    Babovka je moc dobrá. Dávám méně cukru a vždy kombinuji s celozrnnou moukou a zde jsem dala místo jedné zakysané smetany smetanu 12% a tím pádem méně mléka. Taky trochu skořice a jedno nastrouhané jablko. A bylo to neskutečně dobré, vláčné, ale hutné. Určitě ji budu dělat pravidelně. :)

 
 

Další doporučené recepty: