Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks cibule 2-3
    • 650
      g brambory
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička olivový olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      svazek pažitka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana větší
    • 5
      ks nakládané okurky střední
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Potom je nakrájíme na tenké plátky, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené okurky.

RADA: Jak oloupat brambory?

2
Kysanou smetanu smícháme s octem (asi jedna lžíce, podle chuti), cukrem, pepřem a solí. Vmícháme spolu se lžičkou olivového oleje do salátu. Nakonec jemně vmícháme nakrájenou pažitku.
3
Tento salát servírujeme jako přílohu, třeba ke grilovaným kuřecím řízkům.

Komentáře k receptu

  • Hanka Nepeřená
    Hanka Nepeřená |

    7. 11. 2009 15:26

    Moc dobrý, rychle hotový. Měl doma úspěch.

  • Ivona Kestlová
    Ivona Kestlová |

    6. 8. 2009 00:21

    Lehký letní salát, kyselejší, mňam, mňam.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: