• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Vídeňský řízek se smetanovou kaší
    Napište svůj komentář k receptu

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 600
        g telecí kýta
      • sůl dle chuti
      • pepř mletý dle chuti
      • hladká mouka na obalení
      • 2
        ks vejce
      • strouhanka na obalení
      • máslo přepuštěné - na smažení
      • 1
        ks citron
      • 1
        kg brambory typ C
      • 200
        ml smetana 12%
      • 100
        g máslo + k podávání

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso nakrájejte na plátky silné asi 3 cm. Plátky prořízněte tak, abyste je mohli rozevřít jako knihu. Naklepejte je dotenka a nožem nařízněte blanky na okrajích, aby se řízek během smažení nekroutil.

    RADA: Jak připravit ten nejlepší řízek?

    2
    Maso z obou stran osolte a opepřete. Obalte je v klasickém trojobalu: nejprve v mouce, poté v rozšlehaných vajíčkách a nakonec ve strouhance, tu zlehka k masu přimáčkněte, aby při smažení neopadávala.
    3
    Přepuštěné máslo rozehřejte v pánvi a řízky v něm z obou stran pozvolna smažte dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
    4
    Hotový řízek položte na papírovou utěrku či ubrousek a odsajte přebytečný tuk. Podávejte s citronem na dochucení a bramborovou kaší.
    5
    Kaše: Brambory oloupejte, pokrájejte na menší kusy a vařte v osolené vodě 20 minut. Slijte je a rozšťouchejte, pak metličkou rozšlehejte. Mezitím ohřejte smetanu. Do horkých brambor vhoďte máslo a přilévejte smetanu a šlehejte tak dlouho, dokud kaše nebude jemná a hladká. Podávejte ji k řízku přelitou rozpuštěným máslem.

    RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

    6
    Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D

    RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vídeňský řízek

    Vídeňský řízek

    Citronový kuřecí řízek z Ameriky

    Citronový kuřecí řízek z Ameriky

    Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

    Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

     

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Telecí FOOD
    Smažení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citron Hladká mouka Máslo Pepř mletý Smetana 12% Strouhanka Sůl Telecí kýta Vejce

    Jak na bramborovou kaši

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Šťouchané brambory II.

    Šťouchané brambory II.

    Krabí tyčinky na kari s rýží

    Krabí tyčinky na kari s rýží

    Hrnečkové knedlíky

    Hrnečkové knedlíky

    Linecký jablkový koláč

    Linecký jablkový koláč

    Cheesecake III.

    Cheesecake III.

    Slaný krokodýl z majonézového těsta

    Slaný krokodýl z majonézového těsta

    Dýňová bábovka - dvoubarevná

    Dýňová bábovka - dvoubarevná

    Mrkvová polévka I.

    Mrkvová polévka I.

    Fazolový salát - rychle a chutně

    Fazolový salát - rychle a chutně

    Doporučujeme

    Vánoční vanilkové cupcakes

    Vánoční vanilkové cupcakes

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Jak na bramborovou kaši

    Poslední sledované recepty

    80
    Marokánky
    Marokánky
    63
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    53
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    47
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak
    46
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k…

    Zajímavé články

    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct a oslaďte si čekání na Ježíška
    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct…
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů, které vám zpestří podzim i zimu
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů,…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Živý dárek pod stromečkem. Víte, jaké zvířátko dětem vybrat?

    Živý dárek pod stromečkem. Víte, jaké zvířátko dětem vybrat?

    Blesk pro ženy Horoskop lásky a vztahů na rok 2020: Co předpovídá astroložka Martina Boháčová?

    Horoskop lásky a vztahů na rok 2020: Co předpovídá astroložka Martina Boháčová?

    AHA.cz KONEC hvězdy Ordinace: Poslední scény před odchodem...

    KONEC hvězdy Ordinace: Poslední scény před odchodem...

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit ani žít? Těmto to nebude fungovat!

    Která znamení by spolu neměla chodit ani žít? Těmto to nebude fungovat!

    Ženy.cz 5 módních kousků, bez kterých se letošní zimu neobejdou Francouzky

    5 módních kousků, bez kterých se letošní zimu neobejdou Francouzky

    Maminka.cz Otázky kolem přebalování: Jak často měnit plenku? Utírat, nebo umývat?

    Otázky kolem přebalování: Jak často měnit plenku? Utírat, nebo umývat?

    Reflex.cz Babišova vajíčka: Česká legislativa zaspala v oblasti reprodukční medicíny o desítky let

    Babišova vajíčka: Česká legislativa zaspala v oblasti reprodukční medicíny o desítky let

    E15.cz Ve dne bankéř, v noci DJ. Šéf Goldman Sachs zvládá festivaly i firemní akce

    Ve dne bankéř, v noci DJ. Šéf Goldman Sachs zvládá festivaly i firemní akce

    Abecedazahrady Nejošklivější vánoční stromky: Tyhle byste doma v obýváku mít nechtěli

    Nejošklivější vánoční stromky: Tyhle byste doma v obýváku mít nechtěli

    Další doporučené recepty:

    Vídeňský bramborový salát
    Vídeňský bramborový salát
    Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou
    Vídeňský bramborový salát s kysanou…
    Vídeňský řízek
    Vídeňský řízek
    Vietnamská polévka
    Vietnamská polévka
    Vietnamský bůček
    Vietnamský bůček
    Víkendová omeleta
    Víkendová omeleta
    • Recepty.cz
    • Vídeňský řízek se smetanovou kaší
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace