Vietnamský bůček

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřový bůček bez kosti a kůže
    • 6
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce rybí omáčka
    • 1
      lžíce zázvor čerstvý nastrouhaný
    • 2
      ks limetka nastrouhaná kůra a šťáva
    • 200
      g třtinový cukr
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      ks okurka salátová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celý plát bůčku opečte nasucho na pánvi s nepřilnavým povrchem po obou stranách. Položte ho na prkénko a nechte zchladnout. Poté ho nakrájejte na 5 cm velké kostky.
2
V kastrůlku smíchejte sójovou a rybí omáčku se zázvorem, limetkou, cukrem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Na mírném ohni nechte rozpustit cukr a vařte, dokud omáčka nezhoustne do konzistence sirupu. Kostky bůčku nasypte do misky a zakapejte polovinou omáčky, promíchejte a misku zakryjte. Uložte na 30 minut do chladničky. Druhou část omáčky uchovejte jako dip.

RADA: Tip, jak na dokonalé trhané vepřové

3
Troubu předehřejte na teplotu 200 °C. Bůček rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 20 minut, až maso zezlátne a marináda na něm zkaramelizuje.
4
Okurku nakrájejte na dlouhé tenké plátky a servírujte s kostkami bůčku a připraveným dipem. Vhodou přílohou je jasmínová rýže.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: