"Čína" s česnekovými výhonky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g karé - kotleta bez kosti
    • koření - čína nebo 5-ti vůní
    • 100
      g česnekové výhonky lze nahradit fazolkami
    • 100
      g paprika červená
    • 100
      g pórek
    • 50
      g mrkev
    • 100
      g cuketa
    • 1
      lžíce rýžový ocet
    • solamyl (bramborový škrob)
    • sojová omáčka nebo rybí, ústřicová
    • voda
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Než začneme vařit, připravíme si maso i zeleninu. Maso pokrájíme na tenké nudličky, které ochutíme rýžovým octem, kořením na čínu a zaprášíme lžičkou solamylu, promícháme a necháme v talíři odležet.
2
Česnekové výhonky pokrájíme na špalíčky, pórek a mrkev na kolečka, papriku na nudličky. Cuketu pokrájíme také na nudličky, ale tu necháme stranou, protože ji budeme dávat do pánve téměř až naposledy.
3
Na pánvi si rozehřejeme na vysokou teplotu trochu oleje, do kterého nasypeme připravené maso a zprudka za občasného promíchnutí smažíme dozlatova. Maso vyndáme stranou a do pánve nasypeme zeleninu, kterou smažíme taktéž zprudka na skus, občas promícháme a ke konci vsypeme i připravenou cuketu.
4
Během smažení zeleniny si rozmícháme v talíři po mase cca jednu lžičku solamylu dvě až tři lžíce (dle vlastní chuti) sojové nebo rybí omáčky s troškou vody (4-5 lžic). Nálev vlijeme k zelenině do pánve a vše necháme krátce povařit, aby zelenina zůstala nerozvařená.
5
K zelenině přisypeme osmažené maso, promícháme a podáváme.
6
Podáváme s rýží nebo čerstvým pečivem,

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: