Double švestkový koláč

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • sůl špetka
    • 125
      g máslo
    • 6
      lžíce studená voda cca
    • prášek do pečiva půl lžičky (nemusí být)
  • Náplň:
    • 160
      g švestková povidla
    • 800
      g švestky cca
    • 1
      ks skořicový cukr
  • Dozdobení:
    • šlehačka smetanová nebo pařížská
    • švestky - pokrájené na měsíčky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme s cukrem, solí, kypřidlem a máslem, vytvoříme drobenku, do které postupně přidáváme po lžících vodu a vypracujeme vše v hladké těsto. Necháme asi půl hodiny v chladu proležet, pak ho vyválíme a vyložíme jím vymyzanou pečící kulatou formu (26cm). Okraj trochu zvedneme, aby nám podržel povidla a šťávu ze švestek.
2
Dno koláče potřeme povidly a poklademe půlkami švestek, posypeme skořicovým cukrem a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu. Když jsou okraje zlatavé, máme pečeno. Necháme vychladnout.
3
Vychladlý koláč pokrájíme dozdobíme šlehačkou a kouskem švestky.
4
Je dobré, nechat koláč pár hodin proležet(zvlhnout).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • KaRa
    KaRa |

    12. 9. 2013 20:07

    Opravdu mňamka...

  • Ladunaa
    Ladunaa |

    10. 9. 2013 17:17

    moc jedlé :D jinak výborné :)