Víkendová omeleta

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hrách
    • 200
      g zelené fazolky - sterilované
    • 1
      špetka sůl
    • 300
      g žampiony
    • 1
      sklenice kukuřice malá
    • 400
      g brambory uvařená
    • 1
      ks červená paprika
    • 4
      ks párky paprikové
    • 1
      ks cibule
    • 10
      ks vejce 8-10
    • 200
      ml mléko
    • 4
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce petrželka sekaná
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nacháme rozmrazit hrášek. Očistíme fazolky, přelijeme je vroucí osolenou vodou a 5 minut blanšírujeme. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky. Slijeme a necháme okapat kukuřici. Brambory nakrájíme na kostičky. Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky. Párky pokrájíme na kolečka. Oloupeme a drobně nakrájíme cibuli.
2
Rozkvedláme vejce s mlékem, solí a pepřem. Jednu po druhé usmažíme 4 omelety. Přitom na každou dáme čtvrtinu připraveného hrášku, fazolek, žampionů, kukuřice, brambor, párků a cibule. Pro lepší chuť můžeme omeletu posypat nastrouhaným sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tom
    Tom |

    1. 4. 2015 06:26

    Co takhle to neotačet a nechát zapéct v troubě. Chvili na vrchni gril. ;-)

  • imagoimagor
    imagoimagor |

    22. 4. 2012 17:29

    Omeleta (ať je jakkoliv tlustá), se nerozpadne, pokud ji obrátíte následujícím způsobem: Přikryjte pánev talířem a otočte ji vzhůru nohama, abyste omeletu přemístili na talíř. Pak už jen omeletu nechejte sklouznout z talíře zpátky do pánve a dopečte. Ani při nandávání na talíř se omeletu nesnažte ničím nadzvedávat, ale prostě si ji trochu nadhoďte na okraj pánve a odsouváním pánve ji nechte sklouznout na talíř. Pokud nechcete mít omeletu moc tlustou, není nic jednoduššího než ubrat podle oka ingerdiencí, aby jich bylo akorát do vaší pánve. Také je možné rozdělit omeletu po upečení z jedné strany na 2 nebo 4 části, ty pak můžete jednoduše zvlášť otočit. Čtyři miniomelety jsou lepší než jedná míchanice. Další možnost je dělat omeletu v troubě. Pak nemusíte obracet nic. Já většinou nedávám až tolik různých ingrediencí, dávám spíš vyniknout několika chutím, ale i tato kombinace je moc dobrá. do omelety se může dát skoro vše (zkoušela jsem i tuňákovou :-)). Výše uvedený recept beru hlavně jako lákavou inspiraci ;-)

  • Alice Nušlová
    Alice Nušlová |

    27. 9. 2010 19:38

    Tento recept je trochu nešťastný. Jak psala Tanja, dát tam všechny ingredience, budu pěkně naštvaná. :D Zkusila jsem to pouze s polovinou a i tak z toho byl jeden velký trhanec. Chuťově je to dobré, proto za 2.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    23. 8. 2007 14:51

    Viz. Slovník pojmů: blanšírovat - prudce spařit jídlo ve vařící vodě a rychle ho zchladit.

  • Iveta Dobrovolná
    Iveta Dobrovolná |

    23. 8. 2007 14:07

    co je blansirovat?

  • Tanja A.
    Tanja A. |

    22. 7. 2005 16:52

    Výborné, bohužel má to jednu chybu - pokud nemáte skutečně obrovskou pánev co do průměru, tak z toho omeletu neuděláte. Prostě je moc tlustá a rozpadne se. Takže buď dáte méně všech ingrediencí, nebo budou výsledkem míchaná vejce se zeleninou.