Vinařské kotlety

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: rotvigg

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      kotlety
    • 4
      lžíce máslo
    • 120
      g sýr
    • 1,5
      dl červené víno
    • 1
      voda
    • strouhanka hodně
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pekáček silně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou (může jí být více i na dně, dělá omáčku). Kotlety naklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme. Položíme na strouhanku, hustě posypeme sýrem a nakrájíme zbytek másla na kotlety.
2
V hodně vyhřáté troubě zapékáme 30 minut, potom zalijeme vínem s vodou, necháme tak ještě 2-3 minutky a vypneme troubu, necháme dojít.
3
Příloha: vařené brambory, opékačky, každý podle sebe.
4
Masíčko je měkoučké, nebojte se, nespálíte ho jen na tom másle, mám to vyzkoušené.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    20. 9. 2008 18:17

    Výborný recept,téměř stejný,jako Farářky

  • Ladislav Dorazin
    Ladislav Dorazin |

    30. 6. 2008 21:52

    Ne,Oldřichu,já jsem nezakrýval nic.Máslem nešetřete a pořádně si rozpalte troubu.Za sebe mohu říct,že to bylo moc dobré,ale 100 lidí,100 chutí.Dejte mi pak vědětA jestli vám do trouby vlezou 2 pekáče najednou,tak to zkuste.Jinak,myslím,že ani ten plech by nevadil.Já jsem to pekl v keramické zapékací misce a moc jsem se bál,že se to spálí,ale dopadlo to nad mé očekávání.Maso bylo super měkké.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    30. 6. 2008 21:47

    V So budu vařit pro 11 jedlíků, to je tak na dva pekáče, nebo to mám risknout na pečicím plechu? Určitě se to nezakrývá?