Zámecké brambory

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zdena z JM

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dobře omyté brambory nakrájíme i se slupkou na tenká kolečka. Slaninu rozškvaříme a opražíme na ní na kolečka nakrájenou cibuli. Do vymaštěného pekáčku naskládáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, potom vrstvu slaniny s cibulí. Nahoře bude vrstva brambor. Vše zalejeme šlehačkou a upečeme.
2
Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Pepř mletý Šlehačka Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Evulkaaa
    Evulkaaa |

    20. 6. 2012 08:31

    Já je zapékám zrovna s masem. :-) a tyto brambory miluju <3

  • pippiva
    pippiva |

    16. 4. 2012 09:42

    Me se slehacka nepripalovala. Nepekla jste treba na prilis vysokou teplotu?

  • Milada
    Milada |

    28. 2. 2011 22:50

    dobrý den, chtěla bych se zeptat, když jsem tento recept dělala připalovala se mi ta šlehačka. Poradíte mi prosím jak to udělat aby se mi nepřipalovala? Dát ji tam později? Děkuji.Jinak moc dobré.

  • Lucie-Trpkosova
    Lucie-Trpkosova |

    3. 2. 2011 11:02

    Dobrý den Zdeno, zařazení si můžete upravit jako autorka receptu sama. Stačí kliknout na editovat a objeví se Vám možnost nastavení u receptu. Již jsem to ale udělala v redakčním systému, tak to je jen pro info.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    3. 2. 2011 08:24

    Nepatří do masa a uzenin.Jen ty přílohy a pokrmy z brambor.Děkuji.

  • pippiva
    pippiva |

    8. 1. 2011 18:17

    Vyborne! Podavala jsem jako samostatny chod jen se salatem,mazel nebyl moc nadseny z te slehacky,ale podle me je to moc dobra kombinace.