Zámecká paštika

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g králičí maso (Vařené nebo pečené)
    • 300
      g vepřový bůček (Syrový)
    • 1
      ks cibule (Větší)
    • 100
      g slanina
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce paštikové koření
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • rostlinný olej (Na vymazání)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso umeleme s cibulí, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vejce, koření, rozdrcený česnek, osolíme a směs důkladně promícháme. Chlebíčkovou formu vymažeme a paštikovou hmotu naplníme asi do 3/4. Vložíme do pekáčku s horkou vodou, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě vaříme asi 90 minut. Občas kontrolujeme, aby se voda v pekáčku nevyvařila. Hotovou paštiku vyklopíme a necháme vychladnout. Studenou ji nakrájíme na plátky a podáváme obloženou sezóním ovocem nebo zeleninou a pečivem. Místo králičího masa můžeme použít i maso ze zvěřiny.

Komentáře k receptu

  • Jiří Kubela
    Jiří Kubela |

    20. 8. 2008 14:02

    Výborná, vyzkoušeno, jen se mi to nechtělo vařit, tak jsem to mírně pekl, ale taky dobrý.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: