Vaječný koňak bez vajec od Lídy

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: vapetkovi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      plechovka salko á 250ml
    • 2
      plechovka tatra á 250ml
    • 0,5
      l hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Salka vaříme v plechovce ve vodní lázni dvě hodiny. Necháme vychladnout (asi dvě hodiny). Ve větší nádobě všechno smícháme. Salko je zkaramelizované - doporučuji tyčový mixér. Nalejeme do skleněných lahví a necháme uležet.
2
Čím déle, tím lépe, pokud to vydržíme. Z této dávky máme 1,5 l vaječného koňaku.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kikinka251
    kikinka251 |

    16. 4. 2011 13:06

    Doc. good

  • PEPA
    PEPA |

    13. 1. 2011 13:24

    HAHA

  • Jana T.
    Jana T. |

    28. 11. 2007 07:09

    Nevaří

  • Anonym
    Anonym |

    26. 11. 2007 05:35

    A vari sa aj Tatra?

  • Petra T.
    Petra T. |

    8. 11. 2007 08:33

    Paní Hano ano vaří se v plechovce zavřené otevírá se až po vychladnutí.

  • Petra T.
    Petra T. |

    8. 11. 2007 08:32

    Paní Květo, ano otevřít až po vychladnutíJe skvělí dělám ho už léta a vždycky všem chutnal a proto dlouho u nás nevydrží. vyskoušejte a uvidíte.

  • Květa Štěpánková
    Květa Štěpánková |

    7. 11. 2007 20:05

    vždycky zavřené a otevřít až po vychladnutí

  • Hana Průšová
    Hana Průšová |

    7. 11. 2007 14:02

    Ráda bych se zeptala, jestli se to Salko vaří v plechovce zavřené nebo otevřené?

  • Iva Štádlerová
    Iva Štádlerová |

    7. 11. 2007 11:27

    Vaječný koňak bez vajec dělám tak, že do ještě teplého uvařeného vanilkového pudinku zamíchám nevařené salko a rum.Rodina "krade" ještě teplé :-)

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    7. 11. 2007 10:34

    No, on je to spíš karamelový koňak, ale výborný. Kdo chce silnější, může být i bez Tatry, stačí jen 2 uvařená Salka rozmixovat s rumem.