Vaječný chléb

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks sušené droždí (Balení)
    • 150
      ml bílé víno - suché
    • 100
      ml řepkový olej
    • 100
      g šunka
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks tymián (Snítka)
    • 1
      ks majoránka (Snítka)
    • 4
      ks vejce
    • 0,5
      lžička sůl
    • 100
      g sýr
    • 100
      g slunečnicová semínka
    • 5
      ks vařená vejce (Na hniličku)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí promícháme s moukou, přilijeme olej a víno. Vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 190 °C. Do těsta vmícháme 4 syrová vejce, sůl, šunku nakrájenou na nudličky, sýr, slunečnicová semínka, na kostičky nakrájenou papriku a bylinky. Těsto naplníme do vymazaného pekáče. Vařená vejce oloupeme a vmáčkneme do těsta. Pečeme asi 60 minut dozlatova. Poté necháme asi 10 minut v troubě odpočinout. Podáváme po vychladnutí.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • stepanka
    stepanka |

    13. 10. 2012 09:51

    tím pekáčem se myslím asi srnčí hřbet podle tvaru chleba

  • Alice
    Alice |

    19. 2. 2011 15:11

    Dobry den, Testem mám vyplnit cely pekac? Chleb pak ale nebude mít tvar chlaba .

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    7. 1. 2009 15:01

    Tak co Václave, vyzkoušel jste to ? A jak to dopadlo, měl by jste ohodnotit.

  • Václav FRONĚK
    Václav FRONĚK |

    10. 12. 2006 16:49

    To na jisto vyzkouším.to mně chytlo.