Beskydský králík

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 6
      ks pepř celý
    • 1
      ks králík
    • 250
      g uzený bok

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka rozporcujte, osolte, opepřete a spolu s česnekem a olejem naložte nejlépe přes noc.

RADA: Jak naporcovat králíka? Koukněte se na VIDEO

2
Uzený bok nakrájejte na kousky, nadrobno nasekejte cibuli a obojí orestujte na sádle. Přidejte králíka, maso zatáhněte.
3
Troubu předehřejte na 180 °C. Králíka přendejte do pekáčku, přidejte koření a přiklopeného ho pečte 40 minut, pak odklopte a 20 minut dopékejte.
4
Výpek slijte do kastrolu, zaprašte moukou a zredukujte. Podlijte trochou vody, rozšlehejte a chvíli povařte.

RADA: Jak na bramborovou kaši?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: