Špenátovka

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 43
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špenát necháme rozmrazit, přebytečnou vodu odlijeme. Na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme špenát a rozetřený česnek. Osolíme a opepříme dle chuti a necháme chvíli podusit. Solíme opatrně, sýr je také slaný! Špenát odstavíme a ihned vmícháme větší část(3/4)strouhaného sýru, který v něm za stálého míchání necháme rozpustit.
2
Špenátovou pomazánku natíráme na čerstvé pečivo, tousty, topinky, které dozdobíme zbytkem strouhaného sýru nebo i čerstvou zeleninou.
3
***U nás je oblíbená na smaženkách: krajíčky chleba namáčíme v osolených rozšlehaných vejcích a smažíme dozlatova z obou stran.
4
*Dá se jíst i vychladlá.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Mražený špenát Olej Pepř mletý Sůl Sýr
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    24. 9. 2016 18:05

    Vyborna zalezitost <3 diky.

  • gina
    gina |

    10. 5. 2015 22:28

    je vyborna 8)

  • gina
    gina |

    10. 5. 2015 22:28

    je vyborna 8)

  • Adéla Feixová
    Adéla Feixová |

    26. 8. 2014 13:54

    Byla to bašta, kterou ani hlava rodiny nepohrdla. K vaječným chlebům se velmi dobře hodí a je to zase něco jiného. Jen abych je všechny nakrmila, použila jsem špenáty dva.

  • A.Reznerová
    A.Reznerová |

    21. 11. 2013 18:58

    S cibulí jsem zároveň smažila i slaninu,pak už vše podle receptu,pomazánka byla vynikající a večeře na jedničku s hvězdičkou.K receptu se brzo vrátím.

  • Věra
    Věra |

    27. 8. 2013 19:03

    Je výborná a velmi žádaná :-* , vyzkoušená i z nivou a také dobrota.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    9. 6. 2013 21:54

    Moc dobrá pomazánka, zmizela skoro okamžitě.

  • Pařízková
    Pařízková |

    15. 1. 2013 12:52

    Před chvilkou dojedená a moc dobrá, česnekem u nás nic nezkazím, takže místo dvou stroužků čtyři a podávaná na opečeném chlebu nebylo špenátovce co vytknout, děkuji. :-)

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    19. 10. 2012 08:14

    Já tuhle směs dávám na těstoviny (zrovna včera), je výborná, dávám 1.

  • Janaso
    Janaso |

    18. 10. 2012 20:14

    Vyrobeno z čerstvého špenátu, vychladlá druhý den napatlána na housku a zapečena v troubě, dobré i tak.

  • Gizmo
    Gizmo |

    23. 9. 2012 15:37

    moje nejoblíbenější večeře...děkuji :)

  • Míla
    Míla |

    14. 9. 2012 12:33

    Ráda jsem sem chodila, ale pořád to předěláváte už se v tom nevyznám. :(((( proč ??? :-$

  • A.SMAŠKOVÁ
    A.SMAŠKOVÁ |

    12. 9. 2012 11:42

    ŠPENATOVKA JE U NAS V RODINE TA NEJLEPSI POMAZÁNKA KDO JI CHCE OCHUTNAT MUSI SI TAM PRIDAT HODNĚ PEPŘE(A ASPON JEDNU KAVOVOU LZIČKU) :-$

  • M.Sychrová
    M.Sychrová |

    12. 9. 2012 11:37

    plněny hermelín je unas novinka roku 8-) vyskoušeli sme to poprve ochutnat a byla to mnamka :-))

  • M.Lhotská
    M.Lhotská |

    25. 6. 2012 08:01

    Vyzkoušela jsem jí včera a moc nám chutnala,děkuji za recept.

  • Iva
    Iva |

    18. 4. 2012 19:24

    Výborná večeře a také časově nenáročná. Studená mi už moc nechutnala ale stejně jí zbylo jen na dně kastrólu.

  • Čichovská
    Čichovská |

    29. 2. 2012 19:59

    Byla to vynikající a rychlá večeře, dělala jsem ze dvou kusů špenátu a ani choť nepohrdl a chleby do něj padaly jeden za druhým ;-)

  • RauM
    RauM |

    19. 1. 2012 20:27

    Dělala jsem na chlebíčky z bagetky na dámskou jízdu, jen jsem do části přidala krabí tyčinky a holky byly unešené! A já byla za hvězdu zdravé výživy :o)) takže za 1 a děkuji :o))

  • Lenka
    Lenka |

    7. 1. 2012 19:18

    Chválím a doporučuji zkusit tuhle dobrotu, kterou jsem připravila k dnešní večeři. Studenou bych jí asi ani nepodávala, teplá je bez chyby i na suchých opečených toustech.

  • madrovi1
    madrovi1 |

    23. 12. 2011 15:32

    zajímavé.... :-[

  • petra
    petra |

    3. 12. 2011 18:04

    špenátovka byla výborná, chutnala všem a snědla se všechna ještě teplá :)

  • Lenka
    Lenka |

    16. 11. 2011 10:52

    Já dělám špenátovou pomazánku tak, že si podusím na cibulce klasický mražený listový špenát, přidám česnek, sůl a když se voda dobře vypaří, tak ho nechám vychladit. Pak ho zamíchám s tučným tvarohem, nakrájím nadrobno cibuli a prolisuji ještě česnek. Na 1 tvaroh stačí 1/4 sáčku špenátu. Je to mňamka.

  • youngest2
    youngest2 |

    31. 10. 2011 15:19

    Test test test :-*

  • Renata
    Renata |

    28. 10. 2011 08:40

    Před chvílí jsme posnídali a snídaně to byla královská :)

  • Kája
    Kája |

    19. 10. 2011 13:45

    Palec nahoru! Výborný a s tím vaječným chlebem to máte hodně vychytaný! Asi půjdeme koupit další špenát :). :-P

  • Lucie
    Lucie |

    18. 10. 2011 07:59

    Špenát máme rádi, určitě vyzkouším, možná ještě dneska ;-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: