Grilovaný květák (brokolice)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • květák nebo brokolice
    • sůl
    • olej
    • koření dle chuti: grilovací, na grilovanou zeleninu, kari...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák (brokolici) rozebereme na růžičky, ze kterých odstraníme co nejvíce košťálu, které krátce (dle velikosti růžiček) povaříme v osolené vodě cca 1 - 2 minuty. Brokolici budeme vařit kratší dobu, protože je křehčí a má menší růžičky. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout, následně si do dlaní nalijeme trochu oleje a každý kousek v dlaních omastíme, aby se nám na růžičkách udrželo koření.
2
Grilujeme společně s ostatní zeleninou a masem, které jsme si předem připravili a naložili ze všech stran dozlatova.
3
Podáváme s různými dipy, zálivkami a saláty. Vše dle chuti.
Použité ingredience v tomto receptu: Koření Květák Olej Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.