Grilovaný lilek Badrijani

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks lilek menší
    • kokosový olej
    • sůl
    • granátové jablko
    • 1
      hrst koriandr
  • Ořechová pasta
    • 1
      ks česnek 1 větší palice
    • 100
      g vlašské ořechy
    • 1
      hrst koriandr čerstvý
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Upečte česnek na pastu. Palici podélně rozřízněte, pokapejte olejem a pečte při 180 °C asi 30 minut dozlatova. Česnek díky pečení ztratí trochu ostrosti a bude lépe stravitelný.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Lilky podélně nakrájejte na asi půl centimetru silné plátky. Z obou stran je pořádně osolte a nechte 30 minut vypotit. Důkladně je osušte papírovou utěrkou a opékejte na kokosovém oleji (ideálně na grilovací pánvi) z obou stran dozlatova. Odkládejte je na papírové utěrky a nechte vychladnout.
3
Ze slupky vyloupněte stroužky česneku a protáhněte lisem na česnek. Do mixéru vložte vlašské ořechy, lístky čerstvého koriandru, vymačkaný česnek a pár lžic vody a vše promixujte, v pastě můžou zůstat i drobné kousky ořechů. Pokud je hmota příliš hustá, můžete ještě přidat trochu vody. Do pasty přidejte mletý koriandr, pořádně osolte a opepřete.
4
Vychladlé plátky grilovaných lilků poté potřete ořechovou pastou a zarolujte. Rolky můžeme překrojit či propíchnout párátkem. Podávejte je posypané zrníčky granátového jablka a ozdobené lístky čerstvého koriandru.

RADA: Tipy a rady jak skladovat zeleninu

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: