Lilek s hovězím po japonsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks lilek
    • mořská sůl
    • 4
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 200
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      lžička mirin
    • 1
      lžička rýžový ocet
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • bylinky podle chuti
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem.
2
Lilek nakrájejte na 1cm plátky, osolte a nechte vypotit. Osušte a z obou stran opečte, z každé 5 minut.
3
Mezitím rozehřejte na pánvi 1 lžíci oleje s drceným česnekem a zprudka orestujte maso. Snižte teplotu, ochuťte vínem mirin, octem a sójovou omáčkou.
4
Povařte za stálého míchání, dochuťte solí, pepřem a odstavte. Na velké pánvi vi rozehřejte zbytek oleje a lilek ještě orestujte. Když ho otočíte, navrstvěte na každý plátek k maso a společně prohřejte.
5
Opatrně přesuňte na talíře a podávejte s bylinkami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: