Lilek s rajčaty a sýrem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks lilek
    • 200
      g sýr -eidam,ovčí,hermelín... (dle chuti)
    • 4
      ks rajčata oloupaná
    • 1
      svazek petrželka
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl a pepř dle chuti
    • olej na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilky podélně rozkrojíme, vydlabeme tak, aby nám zůstala na okrajích asi 1 cm vrstva, vnitřky osolíme a necháme chvíli vypotit. Mezi tím pokrájíme vydlabané vnitřky na kostičky, přidáme prolisovaný česnek a olej, promícháme a tuto směs podusíme asi 4 minuty na mírném ohni. Rajčata pokrájíme se sýrem na kostičky, přidáme nasekanou petrželku, osolíme opepříme a přidáme k podušené zelenině. Lilky osušíme, naplníme zeleninovo-sýrovou směsí, rozložíme na plech s pečícím papírem, potřeným olejem a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180°C. Podáváme s bílým pečivem, bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Míša
    Míša |

    23. 2. 2016 14:03

    :-* VÝBORNÉ!!

  • T.Suchá
    T.Suchá |

    19. 8. 2015 14:52

    Super lilek. Netučný šťavnatý lahodné chuti.

  • Anna Horáková
    Anna Horáková |

    5. 6. 2015 09:48

    Výborné letní jídlo a vynikající recept. :-)

  • Jarmila
    Jarmila |

    23. 6. 2014 18:16

    Dnes jsem recept zkusila - místo sýra, který jsem neměla jsem přidala 100 g brynzy - už jsem pak směs nesolila (brynza je dost slaná sama o sobě) - bylo to výborné!!!! Děkuji za inspiraci.

  • Vanda
    Vanda |

    27. 1. 2014 18:06

    Výborné.

  • Kristýna
    Kristýna |

    8. 4. 2013 16:30

    Výborné jídlo, dneska mi bodlo! :) Akorát jsem trošičku poupravila - místo petržele jsem dala čerstvou bazalku, sýr jsem použila 2 mozzarelly. Opravdu skvělé, miluju taková jídla :) brambory jsem k tomu nakrájela na plátky a jak byly krásně ovoněné od zeleniny! :-)

  • žížala
    žížala |

    8. 11. 2012 12:15

    lilek byl moooc dobrý :-)) <:-)

  • Nikola
    Nikola |

    4. 9. 2012 18:29

    Byl to prima letní recept a mozarela se do něj fakt hodila. To můžu doporučit, lilek byl jedničkový!

  • Verča
    Verča |

    1. 4. 2012 19:49

    Opravdu výborné. Dala jsem místo eidamu mozzarelu a bazalku a moooc jsem si pochutnala. Děkuji za recept :-)

  • Jaruš
    Jaruš |

    21. 2. 2012 12:56

    Zaslouženě velká pochvala :-* . Škoda jen že jsem si nepřečetla komentáře dřív, nápad s bramborem se mi líbí, příště ozkusím.

  • Forchtnerová
    Forchtnerová |

    19. 10. 2011 14:05

    Velmi chutná úprava lilku, lehce pikantní chuť a šťavnatá náplň. Děkuji.

  • Jitka M.
    Jitka M. |

    21. 7. 2011 08:46

    Výborné s nivou nebo hermelínem. Zapékám rovnou s omytými bramborami a je to lahůdka :-) .