Lilek se sýrem feta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
300 g sýru feta nakrájíme na větší kousky. Plátky 3-4 rajčat necháme v cedníku okapat.
2
Na kolečka nakrájený lilek (cca 1 kg) namočíme do osolené vody asi na 30 minut, poté jej opláchneme, osušíme a lehce osmahneme na olivovém oleji.
3
Hotové lilky položíme na papírové ubrousky, které vstřebají přebytečný olej. Kousky lilku poklademe na vymaštěnou pánev a okořeníme je. Na ně rozprostřeme plátky rajčat a nakrájené cibule.
4
Šťávu z rajčat smícháme s olivovým olejem a cukrem a vzniklou směsí přelijeme zeleninu. Takto připravené lilky dáme do trouby a pečeme asi 15-20 minut.
5
Poté vše ještě zasypeme feta sýrem a petrželkou, umístíme zpět do trouby a dále ohříváme po dobu asi 15 minut, dokud se sýr nezapeče. Kalí óreksi!
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Lilek Olivový olej Petrželka Rajčata Sýr feta

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: