• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Lilková směs s nivou
    Napište svůj komentář k receptu

    Lilková směs s nivou

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.9
    hodnotilo: 60
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Lilková směs s nivou
    Lilková směs s nivou
    Lilková směs s nivou
    Lilková směs s nivou
    Lilková směs s nivou
    Lilková směs s nivou
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks lilek
      • 2
        stroužek česnek
      • 200
        g cherry rajčátka nebo rajčata
      • 150
        g klobása (šunková,ostravská...) nebo uzené tofu
      • 2
        lžíce olej
      • sůl a pepř
      • koření dle chuti
      • 120
        g sýr niva

    Postup přípravy receptu

    1
    Lilek pokrájíme na kostičky a česnek na plátky. Obojí orestujeme na rozpáleném oleji a hotové přesypeme do zapékací misky. Přidáme na plátky pokrájenou klobásu nebo tofu,přepůlená rajčátka, osolíme, opepříme, dochutit můžeme i kořením dle vlastní chuti (provensálským...) a dáme zapéct. Nejprve pečeme přikryté cca 15 minut, pak odkryjeme a pečeme dalších cca 15 minut. Pak vyndáme posypeme rozdrobenou (nastrouhanou) nivou a necháme ještě v troubě rozpustit. Podáváme s těstovinami, bramborem nebo rýží.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Závin s nivou

    Závin s nivou

    Pohanka s nivou

    Pohanka s nivou

    Šnečky s nivou

    Šnečky s nivou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Zuzi cz | 3. 3. 2017 14:49

      Směs byla výborná a moc nám chutnala. Děkuji za recept :))

    • Jitka
      Jitka | 2. 1. 2017 18:46

      Moc nam chutnala :-))

    • Catamount | 19. 4. 2016 16:57

      Vynikajici <3

    • Andrea
      Andrea | 23. 8. 2015 12:49

      Lilek kromě grilovaného opravdu nemusím, ale tohle bylo absolutní překvapení a lilková směs byla dokonalá. :-* :-*

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 26. 7. 2014 10:42

      Výborné jídlo, přítel byl první trochu skeptický, ale nakonec si oběd nemohl vynachválit :)

    • kacka
      kacka | 23. 5. 2014 14:10

      bylo to naprosto skveleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    • Vendula
      Vendula | 26. 9. 2013 07:23

      Výborné jídlo.Na přípravu nic komplikovaného a chutnalo,děkuji.

    • frisanekelinka | 8. 4. 2013 11:26

      Vynikající jídlo. Nikdy před tím jsem z lilku nic nevařila, protože mě tahle zelenina nějak extra nenadchla. Když jsem však nedávno v obchodě přemýšlela, co uvařím, řekla jsem si, že bych lilku mohla dát šanci na najít nějaký recept, který by mi třeba zachutnal. A tahle směs předčila moje očekávání, je úžasná. Jedinou změnu, kterou jsem udělala je, že jsem místo klobás (které zrovna moc nemusím) použila kousek uzeného. Ale příště uvařím klidně i bez něj, myslím, že není třeba :-) Děkuji za recept.

    • Monika
      Monika | 27. 3. 2013 12:55

      Lehké a výborné jídlo,dík .-D

    • Míša
      Míša | 28. 11. 2012 20:32

      Děkuji :-) byla to dobrůtka :-)

    • Vera Dousova
      Vera Dousova | 8. 5. 2012 15:53

      Vynikajici smes, hodi se krom knedliku snad ke vsemu.

    • Jiřina
      Jiřina | 13. 1. 2012 13:10

      Nemůžu jinak než doporučit, je to dobrota, a klidně i bez klobásy <:-) <3 :-* :-P

    • Jaru
      Jaru | 27. 7. 2011 21:08

      Snažím se nenásilně vnášet do našeho jídelníčku zdravé komponenty a tohle se mi fakt dost povedlo! Jasná jednička a aspoň dvakrát podtržená dík!!!

    • Kája Drobná
      Kája Drobná | 28. 6. 2011 09:09

      Bylo to výborné i s rohlíkem :-P

    • Kristýna
      Kristýna | 14. 5. 2011 18:12

      Výborná, vřele doporučuji !!!

    • recepty73
      recepty73 | 21. 2. 2011 09:13

      ...lilek není nutné nechat vypotit,obvzlášť,když je mladý.Chce ho jen dobře tepelně upravit(nejméně půl hodinky)a není pak jak hadr(jak tu už kdysi zaznělo).Také to někdy dělám,hlavně když plním půlky lilků(lodičky).Někde jsem četl,že je dobré ho nechat když už vypotit,tak posypaný grilovacím kořením :-\ ;-) .

    • stafl
      stafl | 20. 2. 2011 17:43

      Znám a dělám

    • stafl
      stafl | 20. 2. 2011 17:43

      Hodně podobně dělám. Jen dotaz -ty nenecháváš potit lilek?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Pokrmy Zdravě i chutně Z mléka / sýra Zelenina Oběd Večeře Pečení Restování Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cherry rajčátka Klobása Koření Lilek Olej Sůl Sýr Niva
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Plněné bramborové knedlíky

    Plněné bramborové knedlíky

    Vyprošťovací česnečka

    Vyprošťovací česnečka

    Švestkové knedlíky II.

    Švestkové knedlíky II.

    Výborná kefírovka

    Výborná kefírovka

    Plněné vepřové plátky

    Plněné vepřové plátky

    Cukrové koláčky nebo šátečky

    Cukrové koláčky nebo šátečky

    Bramborovo-pórková polévka

    Bramborovo-pórková polévka

    Zelňačka III.

    Zelňačka III.

    Sýrovo-šunková pomazánka

    Sýrovo-šunková pomazánka

    Doporučujeme

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    36
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    35
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    35
    Francouzská cibulačka
    Francouzská cibulačka
    33
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    29
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš

    Zajímavé články

    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine dining, brunch a šéfkuchař do domu
    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine…
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    AHA.cz Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    AHA.cz Deník Aha! 28.1.2021

    Deník Aha! 28.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz 9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

    9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

    Ženy.cz Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Maminka.cz Císařský řez není jednodušší a bezbolestná forma porodu, varuje porodník!

    Císařský řez není jednodušší a bezbolestná forma porodu, varuje porodník!

    Reflex.cz Marek Stoniš: Míru zdar, nebílému zvláště

    Marek Stoniš: Míru zdar, nebílému zvláště

    E15.cz Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Lilek s tofu a rajčaty
    Lilek s tofu a rajčaty
    Lilek se sýrem feta
    Lilek se sýrem feta
    Lilková minutka
    Lilková minutka
    Lilkové koláčky
    Lilkové koláčky
    Lilkové kuličky v domácí briošce
    Lilkové kuličky v domácí briošce
    Lilkové lodičky
    Lilkové lodičky
    • Recepty.cz
    • Lilková směs s nivou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí