Lilková směs s nivou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 43
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      g cherry rajčátka nebo rajčata
    • 150
      g klobása (šunková,ostravská...) nebo uzené tofu
    • 2
      lžíce olej
    • sůl a pepř
    • koření dle chuti
    • 120
      g sýr niva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek pokrájíme na kostičky a česnek na plátky. Obojí orestujeme na rozpáleném oleji a hotové přesypeme do zapékací misky. Přidáme na plátky pokrájenou klobásu nebo tofu,přepůlená rajčátka, osolíme, opepříme, dochutit můžeme i kořením dle vlastní chuti (provensálským...) a dáme zapéct. Nejprve pečeme přikryté cca 15 minut, pak odkryjeme a pečeme dalších cca 15 minut. Pak vyndáme posypeme rozdrobenou (nastrouhanou) nivou a necháme ještě v troubě rozpustit. Podáváme s těstovinami, bramborem nebo rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzi cz
    Zuzi cz |

    3. 3. 2017 14:49

    Směs byla výborná a moc nám chutnala. Děkuji za recept :))

  • Jitka
    Jitka |

    2. 1. 2017 18:46

    Moc nam chutnala :-))

  • Catamount
    Catamount |

    19. 4. 2016 16:57

    Vynikajici <3

  • Andrea
    Andrea |

    23. 8. 2015 12:49

    Lilek kromě grilovaného opravdu nemusím, ale tohle bylo absolutní překvapení a lilková směs byla dokonalá. :-* :-*

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    26. 7. 2014 10:42

    Výborné jídlo, přítel byl první trochu skeptický, ale nakonec si oběd nemohl vynachválit :)

  • kacka
    kacka |

    23. 5. 2014 14:10

    bylo to naprosto skveleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  • Vendula
    Vendula |

    26. 9. 2013 07:23

    Výborné jídlo.Na přípravu nic komplikovaného a chutnalo,děkuji.

  • frisanekelinka
    frisanekelinka |

    8. 4. 2013 11:26

    Vynikající jídlo. Nikdy před tím jsem z lilku nic nevařila, protože mě tahle zelenina nějak extra nenadchla. Když jsem však nedávno v obchodě přemýšlela, co uvařím, řekla jsem si, že bych lilku mohla dát šanci na najít nějaký recept, který by mi třeba zachutnal. A tahle směs předčila moje očekávání, je úžasná. Jedinou změnu, kterou jsem udělala je, že jsem místo klobás (které zrovna moc nemusím) použila kousek uzeného. Ale příště uvařím klidně i bez něj, myslím, že není třeba :-) Děkuji za recept.

  • Monika
    Monika |

    27. 3. 2013 12:55

    Lehké a výborné jídlo,dík .-D

  • Míša
    Míša |

    28. 11. 2012 20:32

    Děkuji :-) byla to dobrůtka :-)

  • Vera Dousova
    Vera Dousova |

    8. 5. 2012 15:53

    Vynikajici smes, hodi se krom knedliku snad ke vsemu.

  • Jiřina
    Jiřina |

    13. 1. 2012 13:10

    Nemůžu jinak než doporučit, je to dobrota, a klidně i bez klobásy <:-) <3 :-* :-P

  • Jaru
    Jaru |

    27. 7. 2011 21:08

    Snažím se nenásilně vnášet do našeho jídelníčku zdravé komponenty a tohle se mi fakt dost povedlo! Jasná jednička a aspoň dvakrát podtržená dík!!!

  • Kája Drobná
    Kája Drobná |

    28. 6. 2011 09:09

    Bylo to výborné i s rohlíkem :-P

  • Kristýna
    Kristýna |

    14. 5. 2011 18:12

    Výborná, vřele doporučuji !!!

  • recepty73
    recepty73 |

    21. 2. 2011 09:13

    ...lilek není nutné nechat vypotit,obvzlášť,když je mladý.Chce ho jen dobře tepelně upravit(nejméně půl hodinky)a není pak jak hadr(jak tu už kdysi zaznělo).Také to někdy dělám,hlavně když plním půlky lilků(lodičky).Někde jsem četl,že je dobré ho nechat když už vypotit,tak posypaný grilovacím kořením :-\ ;-) .

  • stafl
    stafl |

    20. 2. 2011 17:43

    Znám a dělám

  • stafl
    stafl |

    20. 2. 2011 17:43

    Hodně podobně dělám. Jen dotaz -ty nenecháváš potit lilek?