Bramborovo-lilková krémová polévka s mrkví

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g brambory oloupané
    • 200
      g lilek
    • 120
      g mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 40
      g máslo
    • 1
      lžička olej
    • 2
      lžička kari - dle výraznosti koření, cca 1 -
    • 0,4
      l zeleninový vývar cca
  • Dohotovení:
    • krutony
    • zakysaná smetana
    • smetana ke šlehání ...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle s olejem si osmažíme cibuli do sklovata. K té pak přihodíme osmažit i pokrájený lilek (lze i se slupkou) a pokrájenou oloupanou mrkev. Po osmažení zeleniny přidáme brambory, kari, promícháme a zalijeme vývarem (nepřelít!), osolíme. Vaříme do úplného změknutí zeleniny. Vše pak ponorným mixérem rozmixujeme do hladkého krému, který případně dle chuti a potřeby maličko rozředíme na požadovanou hustotu a dochutíme solí. Polévku můžeme zjemnit i smetanou (dle chuti sladkou či kysanou).
2
Před podáváním můžeme polévku dozdobit kopečkem zakysané smetany, smetanou (pavučinka) nebo máslovými krutony. Kdo jak má rád.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Magda
    Magda |

    6. 4. 2017 07:53

    Potřebovala jsem rychle něco nenáročného z lilku a tohle byla trefa do černého. Děkuji za skvělý recept :-) .

  • Darina Nitková
    Darina Nitková |

    2. 1. 2017 17:19

    Byla skvělá. Děkuji

  • Lenka
    Lenka |

    30. 8. 2016 12:45

    Polévka byla výborná, smetanu jsem nepřidávala žádnou a udělala jsem do ní smaženou housku. Lilek není zelenina, ze které bych vařila často, ale tuhle polévku určitě zopakuji.