Africká lilková pomazánka

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MishaAtherton

Suroviny

Vložit do nákupu
    • lilek 1-2
    • sůl
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 50
      g arašídy pražené
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v pánvi při střední teplotě. Necháme vychladnout a rozmixujeme nebo nadrobno nasekáme. Arašídy nastrouháme nebo opět nadrobno nasekáme. Prolisujeme česnek. Obě přísady vmícháme spolu s citronovou šťávou do lilkové pomazánky. Osolíme a opepříme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • NikaJam
    NikaJam |

    17. 8. 2014 20:16

    Výborná netradiční pomazánka. Určitě jsem nedělala naposled. <3

  • iva
    iva |

    10. 7. 2013 21:44

    nechutná nám :-(

  • Hanka
    Hanka |

    30. 1. 2012 23:09

    Tak sousede prezili mixovani orisku v jedenact v noci a pomazanka je na svete. Delala jsem ji na zadost pritele, ktery pry jednou nejakou likovou jedl v cajovne a moc mu chutnala. Tahle pry chutna uplne jinak. Neni spatna, po vychladnuti si ji s pita chlebem a s chuti dam, nicmene priste bych zkusila original baba ganoush se sezamem. Arasidu bylo na jeden lilek asi trochu moc. :-\

  • meduňka
    meduňka |

    25. 10. 2011 16:20

    moc nám nechutnala :-(

  • seš kokot
    seš kokot |

    20. 9. 2011 13:11

    to je pičovina a to bych nežral vy skurvisini zasrani ste piče <3

  • bobik
    bobik |

    13. 9. 2011 17:34

    velice chutné,vřele doporučuji. :-)

  • pican76
    pican76 |

    19. 8. 2011 19:18

    luxusní pomazánka,díky za recept

  • Sárka
    Sárka |

    16. 7. 2011 23:13

    Tato "pomazánka" opravdu pochází z Východu z arabských států, nejčastěji ji najdete pod názvem BABAGANUŠ /píši, jak se čte/. Lepší je lilek nejdříve ugrilovat, až slupka zčerná, tu oloupat, rozmixovat, místo arašídů dát tahinu - sezamová pasta, která se koupí i ve zdravé výživě apod. Arabové si ji mažou na své chlebové placky, často používají místo naší hořčice nebo majonézy např. k falafelu, k mashi (plněné vinné listy), apod.

  • nikki73
    nikki73 |

    7. 7. 2011 20:27

    Jak sekáte ty oříšky? já jsem je dala do mikrot. sáčku a bušila do nich paličkou na maso a připadalo mi, že snad spadne panelák... :-)

  • jagr68
    jagr68 |

    16. 5. 2011 08:12

    vytecne pavelec :-P =-O

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    4. 4. 2011 12:07

    Taky někdy přidám bílý jogurt ;-) foto přiloženo

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    10. 3. 2011 11:06

    Výborná ;-)

  • Levné a chutné
    Levné a chutné |

    6. 2. 2011 17:14

    Zajímavé, chutné. Díky.

  • df
    df |

    17. 1. 2011 18:28

    maerg <:-)

  • Janaso
    Janaso |

    25. 10. 2010 13:03

    Báječná, ukládám do oblíbených.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    1. 2. 2010 14:36

    Velice podobné jako již (Airan) zmiňované Kjopolo. A skutečeně výborné!!!!

  • Jana Sochová
    Jana Sochová |

    1. 2. 2010 13:39

    Moc dobrá pomazánka, zvláště s domácím chlebem.

  • Petr Chaloupsky
    Petr Chaloupsky |

    2. 9. 2008 18:29

    Vynikajici pomazanka, dneska jsem ji delal, vrele doporucuji.

  • Petule B
    Petule B |

    7. 2. 2008 20:05

    Tak mě napadá jaké by to bylo kdyby se místo nastrouhaných arašídů dalo arašídové máslo??? Nezkoušel jste někdo?

  • Brethová
    Brethová |

    23. 1. 2008 19:19

    Poprvé jsem zkusila lilek, a celkem chutná pomazánka.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 11. 2007 16:43

    We sell store online.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2007 18:48

    come

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    30. 4. 2006 14:00

    Vcera jsem opet delala a misto arasidu jsem pouzila orisky, ktere se prodavaji pod nazvem pecan, ve slovniku jsem to nasla pod orechovcem. Vypadaji podobne jako vlasske, akorat jsou hodne tmave. Chutnalo to zajimave:o]

  • Airan
    Airan |

    20. 4. 2006 12:28

    Tohle znam, i kdyz ne z Afriky ale z Balkanu:-) Jen davam vlasske orechy misto arasidu. U nas se podava na zakousnuti k tvrdimu alkoholu. Je to tak dobre, ze deti to nam vetsinou sni nez si stacime pripit:-)) Doporucuji, je to vynikajici!