Africké kuře

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso řízky
    • 200
      g žampiony
    • 2
      ks banány
    • 1
      lžička tymián
    • sůl
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí řízky nakrájíme na větší kousky a osolíme. Vložíme do pekáčku, přidáme pokrájené žampiony a na kolečka nakrájené banány, tymián a zalijeme šlehačkou.
2
Pečeme v troubě dokud maso není měkké.
3
Přílohou mohou být na čtvrtky nakrájené brambory pečené v troubě nebo rýže.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lucie
    Lucie |

    15. 4. 2017 12:20

    Jídlo se povedlo uvařit. Manželovi chutnalo, dětem moc ne. Ale na kombinaci masa a sladkého babánu nejsou zvyklé.

  • xverax
    xverax |

    8. 11. 2012 10:52

    Náhodou je to výborné, mňam, mňam...

  • S@m@rka
    S@m@rka |

    25. 10. 2011 12:07

    Dělala jsem bez banánu, přidat banán jsem neměla odvahu

  • Veronika
    Veronika |

    22. 9. 2011 13:42

    Tento recept vařím už asi 4 roky a je vynikající :)

  • Tereza T
    Tereza T |

    11. 5. 2011 12:54

    Děkuji, nevšimla jsem si ji v postupu, v ingrediencích na starém webu nebyla ...

  • Ladia
    Ladia |

    11. 5. 2011 12:49

    Ještě chybí šlehačka

  • Tereza T
    Tereza T |

    11. 5. 2011 12:21

    Opraveno, díky.

  • nnln
    nnln |

    10. 5. 2011 21:59

    v ingrediencích chybí maso.

  • Aliska.K
    Aliska.K |

    10. 5. 2011 19:24

    hrůza

  • Janaso
    Janaso |

    1. 4. 2011 20:02

    Chuťově zajímavá kombinace. Do smetany na zalití v pekáčku jsem přidala vejce a jídlo bylo vynikající.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    12. 4. 2009 04:06

    Kombinace je to zvláštní, pro náš evropský jazyk nezvyklá, ale nedá se říct, že špatná. Kdo jste odvážní, vyzkoušejte.... A banány jsem použila obyč, hodně tvrdé, ale zralé plody. Simča

  • monika
    monika |

    19. 3. 2008 13:20

    no docela to ujde

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2007 18:48

    come

  • Zuza
    Zuza |

    10. 4. 2007 17:35

    Kdyby se jednalo o "vařivé" banány (slyším poprvé...), tak by to sem ten dotyčný autor napsal nemyslíte ;)

  • Anonym
    Anonym |

    15. 3. 2007 12:27

    To už je ale úplně jiný recept slečno/paní Kavurová ;)

  • Anonym
    Anonym |

    11. 1. 2007 22:59

    Ten banán má být normální nebo je řeč o "vařivých" banánech?

  • Marcela Kavurová
    Marcela Kavurová |

    11. 1. 2007 16:24

    nejprve bych kuřecí maso nakrájela na dlouhé nudličky a potom osmáhla cibulku do zlatova, maso přidala, málo osolila, přidala žampiony, zeleninu název asie, trocha kari koření, jeden masox a trocha vody, orestovat, musí být maso jako např. upečené. Brambory uvařit celé pak nakrájet na kolečka do pekáče přidát smetanu a málo upéct.

  • gastro expert
    gastro expert |

    8. 12. 2006 10:16

    pečení na oleji nám plně nahradí přidaná šlehačka, obsahuje totiž velké množství tuku

  • Michaela Kantorová
    Michaela Kantorová |

    6. 8. 2006 10:06

    A to nejprve nepečeme na oleji a pak do trouby??

  • rene zipser
    rene zipser |

    22. 9. 2005 21:00

    .... doporučuji nejdříve zalít šlehačkou, poté rozmixovat banán v mléce /popř. ve kapce vody/, což vytvoří hustou pěnovitou směs. Přelijte ty řízky toto pěnou a nechte zapéci. Doporučuji nezalévat úplně, ale jen místy, např. do mřížky ... např..... mňam, mňam !!!