Kuře pečené naplacato v limetkovo-zázvorové marinádě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře
    • 0,5
      šálek cukr
    • 0,5
      šálek rybí omáčka
    • 0,3
      šálek limetková šťáva
    • 1
      ks chilli papričky
    • 4
      stroužek česnek utřený
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 0,5
      šálek horká voda
    • 0,3
      šálek studená voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře položíme hřbetem nahoru a nožem nebo speciálními nůžkami na drůbež ho po celé délce páteře rozřízneme/rozstříhneme a páteř celou odstraníme. Takto rozdělené kuře rozevřeme jako knihu hrudní částí nahoru a položíme do nádoby na marinování.

RADA: Jak naporcovat kuře? Mrkněte na VIDEO návod

2
V misce smícháme cukr s horkou vodou a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme rybí omáčku, limetkovou šťávu, chilli a polovinu množství prolisovaného česneku. Polovinu takto připravené marinády přemístíme do misky, překryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici odpočívat.

RADA: Jak loupat česnek: podívejte se na VIDEO

3
Do druhé poloviny přidáme 1/3 hrnku vody, strouhaný zázvor, sójovou omáčku a zbývající prolisovaný česnek, nalijeme a rozetřeme po celém kuřeti, překryjeme potravinářskou fólií a necháme maso odpočívat v lednici alespoň 3 hodiny, ale nejlépe přes noc. Než začneme kuře grilovat, je dobré ho vyndat 45 minut dopředu z lednice a nechat povolit.
4
Kuře grilujeme zhruba 55 minut z jedné strany a pět minut před koncem pečení otočíme, abychom vytvořili na povrchu křupavou kůži. Podáváme se zvývající směsí z rybí omáčky, do které maso namáčíme.

RADA: Ostrosladké marinády na grilované maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: