Recepty a tipy na grilování – postup přípravy, suroviny a varianty receptů

Mezi grilováním a barbecue je sice rozdíl, ale čeští milovníci venkovních „opékaček“ mezi nimi příliš nerozlišují. Ve skutečnosti je grilování rychlá záležitost, kdy se maso opéká nad uhlíky a na grilování se spíše hodí menší kusy masa – plátky, špízy, steaky, ryby nebo ovoce.

Oproti tomu barbecue je velmi dlouhá a pomalá úprava masa, která se neprovádí v tak vysoké teplotě, protože zdroj tepla je v typickém grilu umístěn stranou. Navíc se maso upravuje v zadržovaném kouři, který masu dodává typickou chuť, proto se grilu na barbecue většinou říká smoker a jeho součástí je příklopné víko.

Pro barbecue je lepší volit větší kusy masa. Klasikou jsou žebra nebo vepřová plec, kterou můžete připravovat i celé hodiny.

Další podobné recepty