Spálené mrkve s bryndzou a mátou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 13
      ks mrkev
    • 1
      ks bryndza
    • 500
      ml olivový olej
    • 2
      snítka tymián
    • 2
      snítka máta
    • červený vinný ocet dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkve důkladně omyjeme, zbavíme všech nečistot, osušíme, dáme do velké mís, bohatě zalijeme olivovým olejem a zasypeme natrhanými lístky čerstvého tymiánu. Poté je neskládáme na rošt a necháme je spálit.

RADA: Jak připravit grilovaný lilek

2
Ve chvíli, kdy jsou mrkve měkké a na povrchu mají hnědo-černé puchýře, je z roštu sundáme.
3
Povrch mrkve oškrábeme od spálenin, nakrájíme je na větší kusy a dochutíme solí, pepřem a vinným octem. V míse je pak promícháme s natrhanými lístky čerstvé máty a nadrobíme na ně kousky ovčí brynzy.

RADA: Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha

4
(recept dle Marka Pavaly, zakladatele kočovné školy vaření na ohni Fuego)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: