Spaghetti cozze e capperi con pomodorini

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžička kapary v soli
    • 800
      g slávky
    • extra panenský olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 80
      ml bílé víno - suché
    • 600
      g těstoviny
    • sůl
    • 250
      g rajčata datterini
    • 2
      lžíce petržel plocholistá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapary propláchněte a namočte do čisté vody, aby se uvolnila sůl. Slávky očistěte pod tekoucí vodou. Otevřené vyhoďte. Na pánev nalijte olej a zastudena přidejte ve slupce rozmáčknuté stroužky česneku. Asi 3 minuty restujte. Vyjměte ho. Přidejte slávky, podlijte vínem a dalších 5 minut duste, aby se otevřely. Ty, co zůstaly zavřené, vyhoďte. Slávky vyloupejte (několik si nechte na ozdobu), maso dejte zpět do pánve.
2
Přimíchejte okapané kapary.
3
V osolené vodě uvařte těstoviny. Asi 2 minuty předtím, než budou hotové, je sceďte a dejte do pánve. Vmíchejte pokrájená rajčata a petržel. Přilijte trochu oleje, omáčka tak zkrémovatí.
4
"Tento recept pro vás připravil známý italský kuchař Emanuel Ridi"

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.