• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
    Napište svůj komentář k receptu

    Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

    autor: pippiva
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
    Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
    Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
    Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
    Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
    Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
    Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
    Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
    Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
    7fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg špenát cerstvy nebo mrazeny (ne protlak)
      • 500
        g ricotta
      • 60
        ml smetana ke šlehání
      • 4
        ks vejce
      • 100
        g strouhaný parmazán
      • majoránka
      • olivový olej
    • Testo
      • 400
        g polohrubá mouka
      • 200
        g máslo
      • 120
        ml studená voda
      • 1
        lžička sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do lednice.
    2
    Špenát spaříme, dobře vymačkáme veškerou tekutinu, můžeme jemně rozkrájet. Vychladlý jej smícháme s 60 g parmesanu, přidáme lžičku majoránky, případně osolíme a promícháme. Ricottu smícháme se šlehačkou (ne šlehanou).
    3
    Těsto rozdělíme na 2 části, vyválíme 1 díl a přeneseme do dortové otevirací formy vymazané máslem a vysypané moukou, také můžeme těsto vyválet přímo na pečícím papíře a takto jej dát do formy, těsto musí pokrýt i stěny formy. Povrch těsta namažeme olivovým olejem, rovnoměrne naneseme vrstvu špenátu a na špenát dáme vrstvu ricotty. Lžičkou vytlačíme 4 dostatečně hluboké důlky a do důlků rozklepneme syrová vajíčka. Dáme pozor, aby žloutek zůstal neporušen. Osolíme, opepříme, posypeme zbylým parmesanem. Vyválíme druhou část těsta (malý kousek si můžeme nechat na ozdobení) a přeneseme jej na dortu. Spojíme okraje, dobře je zmáčkneme prsty, můžeme vytvořit malé vlnky. Z kousku těsta můžeme vytvořit lístečky a květinky a ozdobit naši dortu, blízko ozdob uděláme párátkem pár dírek, aby mohla unikat pára. Povrch můžeme potřít vejcem (není nutno). Upečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 40 - 45 minut. Necháme vychladnout a podáváme.
    4
    Tak jako k českým Velikonocům neodmyslitelně patří beránek, Velikonoce italské se neobejdou bez tohoto receptu. Já osobně jej někdy dělám i mimo velikonoční svátky, rodina ani návštěvy tímto pohoštěním nikdy nepohrdly.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Slaný dort I

    Slaný dort I

    Slaný palačinkový dort

    Slaný palačinkový dort

    Slaný dort II.

    Slaný dort II.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • KaRa | 9. 5. 2014 09:48

      Mooooc dobrý, díky!

    • Mášenka M | 25. 4. 2011 17:24

      Místo ricoty jsem dala tvaroh. Špenát jsem ochutila česnekem, majoránku nepoužívám. Sic jsem se s tím trochu prala, výsledek byl <:-) !

    • pippiva
      pippiva | 29. 3. 2011 23:02

      Tak to se na me nezlobte, ale proc by jej nemohla ochutnat?! Nevidim nic spatneho na tom, napsat, ze nekdo dany recept jedl. V Italii je tento recept opravdu velice rozsireny.

    • Muller
      Muller | 29. 3. 2011 19:07

      Mozna pred sto lety,nebo v minulem zivote :-D :-D :-D .

    • pippiva
      pippiva | 29. 3. 2011 14:10

      Tesi me, ze ti chutna. Ja jej delam ani ne tak kvuli navstevam, ale kvuli sobe :-D ;-) , klidne muzu sporadat polovinu na posezeni <:-)

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 28. 3. 2011 10:48

      Ivo, tenhle dort je moc dobrý, jedla jsem ho poprvé u kamarádky v Itálii a moc mi chutnal ;-) zdravím ;-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Zelenina
    Pokrmy Chuťovky Z mléka / sýra Ze zeleniny Slané Oběd Večeře Pečení Velikonoce Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Majoránka Máslo Olivový olej Polohrubá mouka Ricotta Smetana ke šlehání Špenát Strouhaný parmazán Studená voda Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Beránek piškotový

    Beránek piškotový

    Jahodová zmrzlina II.

    Jahodová zmrzlina II.

    Pomazánka z Romadúru II.

    Pomazánka z Romadúru II.

    Jablečná přesnídávka z papiňáku

    Jablečná přesnídávka z papiňáku

    Sekané karbanátky

    Sekané karbanátky

    Těstoviny s kozím sýrem

    Těstoviny s kozím sýrem

    Plněné knedle ve vajíčku

    Plněné knedle ve vajíčku

    Tvaroh s rakytníkovým pyré

    Tvaroh s rakytníkovým pyré

    Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

    Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    30 minut
    Asijské nudle s pak choi a lososem

    Asijské nudle s pak choi a lososem

    Poslední sledované recepty

    36
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    34
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    30
    Tvarohové knedlíky s jahodami
    Tvarohové knedlíky s…
    28
    Palačinky
    Palačinky
    24
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš

    Zajímavé články

    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…

    Sledujte nás

    AHA.cz Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Deník Aha! 15.4.2021

    Deník Aha! 15.4.2021

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Maminka.cz Milníky prvního roku: Kdy se má otáčet, lézt a kdy si sedne?

    Milníky prvního roku: Kdy se má otáčet, lézt a kdy si sedne?

    Reflex.cz Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Slaný štrůdl - 4 varianty
    Slaný štrůdl - 4 varianty
    Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
    Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
    Slaný veganský štrůdl
    Slaný veganský štrůdl
    Slaný vínový koláč
    Slaný vínový koláč
    Slaný zákusek se šunkou a sýrem
    Slaný zákusek se šunkou a sýrem
    Slaný závin s plísňovým sýrem
    Slaný závin s plísňovým sýrem
    • Recepty.cz
    • Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí