Torta alla ricotta

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Delarue

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 210
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • sůl
    • citronová kůra
    • 0,5
      balení prášek do pečiva i víc
  • krém
    • 1
      kg ricotta
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 100
      ml smetana
    • 2
      ks vejce
    • vanilkový lusk
    • ovoce sezóní

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z ingrediencí na korpus vypracujeme jemné těsto. Vložíme je na dno a vytáhneme kolem stěn vymazané a vysypané dortové formy. Těsto sem tam propícháme vidličkou. Poté je skryjeme pod pečící folií. A aby toho nebylo málo, navrch na něj rozházíme fazole. Díky tomu těsto během pečení neopustí máslo.
2
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Po deseti minutách je vytáhneme na vzduch, zbavíme fazolí i fólie a necháme odpočinout.
3
Ricottu zbavíme vody a dáme do mísy, kde ji spolu s vejcem, moučkovým cukrem a zrníčky z vanilkového lusku vyšleháme do krému. Ten poté přelijeme smetanou. Aby byl krém jako hedvábí, propasírujeme jej přes cedník a můžeme jím rovnou zalít předpečený korpus.
4
Dort pečeme 25 minut v předehřáté troubě na 175°C.
5
Hotový skvost zdobíme čerstvým ovocem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.