Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)

moje hodnocení: 0

1.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • sůl
    • máslo rozpuštěné
    • 200
      g ricotta slané
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smíchat mouku, kypřící prášek a sůl. V jiné míse dohladka rozmíchat máslo, ricottu a cukr. Následně přidat k máslu a ricottě vejce a rozmíchat. Mouku následně přisypáváme a mícháme do tekuté směsi.

RADA: Jak péct a vařit bez váhy

2
Těsto přesuneme do vymazané formy. Pečeme 40-50 minut v předehřáté troubě na 180°C. Zda jsou dortíky upečené zjistíme zapíchnutím dřevěné špejle. Pokud je špejle čistá a bez nalepených kousků máme upečeno. Po upečení nechat 15 minut vychladnout.
3
Tipy: do těsta se může přidat vanilkový, citrónový nebo jakýkoliv extrakt. Já místo těchto extraktů používám citrónovou polevu na pokrytí dortíků. (velká lžíce horké vody, velká lžíce citronové šťávy, 100 g moučkového cukru).

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

Kategorie: Dezerty Muffiny Bábovky
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Ricotta Sůl Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.