Rebarborový koláč se sněhem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Adéla N.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 125
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 100
      g cukr
  • Náplň
    • 2
      ks bílek
    • 100
      g mandle jemně strouhané
    • 1,5
      kg rebarbora
    • 0,4
      kg cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný plech a v dobře předehřáté troubě pečeme 5 minut.

RADA: Jak skladovat vejce

2
Pak těsto vyjmeme a zasypeme drobně nakrájenou revení, kterou posypem 2/3 cukru a 20 minut pečeme.
3
Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh, vmícháme do něj mandle a potřeme koláč. Posypeme mandlemi a pečeme asi 5-8 minut, až sníh zezlátne a zpevní.
4
Já jsem tento koláč dělala z dvojité dávky na pekáč a nepřidávala mandle. Byl to zatím ten nejlepší rebarborový koláč, co jsem kdy jedla.

RADA: Skvělé letní koláče

Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hladká mouka Mandle Máslo Rebarbora Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marcelakucharova(a)seznam.cz
    marcelakucharova(a)seznam.cz |

    3. 6. 2018 14:49

    Nejlepší koláč co jsem kdy dělala. Poprvé jsem dělala s rebarborou, podruhé jsem k rebarboře přidala jahody a nemělo to chybu. Jediný koláč, co po mně chlapi doma požadují opakovaně :-) Jen jsem ubrala cukru, jinak je opravdu moc sladký (na mně) a musím péct déle, ale to záleží na troubě.

  • Mischel
    Mischel |

    31. 7. 2014 16:54

    Recept jsem zkusila,ale je to přeslazené a šťáva teče proudem,těsto se tím tak nasáklo že nedrží pohromadě.Nevím jestli jste měli stejný problém,ale mě to moc nenadchlo.

  • Anonym
    Anonym |

    20. 10. 2006 20:51

    Zkusila jsem tento recept a všem moc chutnal. Píšu si ho do kuchařky mezi přední místa oblíbených:)(vlastně jsou to takové rychlejší hraběnčiny řezy)

Další doporučené recepty: